Annonce
Middelfart

Blev afsløret af en bænk: Svensker med lille datter udvises efter våbenfund på Fyn

En salonriffel, et oversavet haglgevær, et par luftgeværer, en signalpistol og yderligere en riffel dukkede op, da politiet havde anholdt en 33-årig svensker, som nu er blevet idømt fængsel og udvisning. Arkivfoto: Colourbox
Politiet fandt flere skydevåben, ammunition og stjålne designermøbler hos svensker, bosat i Ejby. Han blev afsløret, da han satte en alt for ny bænk til salg på nettet.

Ejby: En 33-årig mand med svensk baggrund skal i fængsel i tre år og tre måneder og efterfølgende udvises af Danmark. Det har Retten i Odense afgjort, efter manden blev kendt skyldig i at have besiddet blandt andet en salonriffel med kikkertsigte, et oversavet jagtgevær, yderligere en riffel og to luftgeværer samt ammunition til våbnene.

Han blev også dømt for at have transporteret våbnene ad offentlig vej samt for at stå bag flere indbrud og hælerier.

Nicklas Åke Lauri Ericson har, siden han var teenager, boet i Danmark ad flere omgange og flyttede senest til landet i 2014. Da han blev anholdt i forbindelse med den aktuelle sag, boede han i Ejby.

Annonce

Ikke langt derfra, i Gelsted, har møbelproducenten Carl Hansen & Søn sin fabrik, og her blev der 26. juli sidste år begået et indbrud, hvor der forsvandt møbler til en værdi af 180.000 kroner. Blandt de stjålne genstande var en bænk, som endte med at afsløre den dømte.

For da bænken blev sat til salg på Den Blå Avis, vakte den opmærksomhed, fortæller anklager i sagen Sine Josephsen:

Ransagninger

- Det var en særlig bænk, som ikke var kommet til salg endnu. Manden, der havde sat den til salg, fortalte politiet, at han havde købt den af den nu dømte, og på den baggrund besluttede politiet sig for at ransage de adresser, som han havde tilknytning til.


Våbnene er ikke blevet affyret. Han vidste ikke, om de var funktionsdygtige, så det har man fået undersøgt, og det var de. Men han har ikke skudt med dem.

Anklager Sine Josephsen


Ransagningerne af de steder, hvor den 33-årige havde boet eller havde adgang til, afslørede yderligere tyvekoster, blandt andet skaller fra designerstole, og de våben, som ifølge anklageren endte med at være strafbærende, da retten havde fældet sin dom.

- Han forklarede, at han havde købt det oversavede jagtgevær, fordi han gik med tanker om at tage livet af sig, og salonriflen skaffede han sig, fordi han havde paranoia og mente, at han skulle beskytte sig mod nogle personer. Hvem det var, ville han ikke komme nærmere ind på i retten, fortæller Sine Josephsen.

- Våbnene er ikke blevet affyret. Han vidste ikke, om de var funktionsdygtige, så det har man fået undersøgt, og det var de. Men han har ikke skudt med dem, siger anklageren.

Annonce

Forsøgte at sælge våben

Manden forsøgte at sælge våbnene, men før han nåede at finde en køber, blev han anholdt og varetægtsfængslet.

Den 33-årige svensker er ikke tidligere straffet, og han har taget 14 dages betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen. Han har en treårig datter i Danmark, og hans udvisning er derfor ikke for bestandig, men med et indrejseforbud, der gælder i ni år.

Strafferammen for overtrædelse af straffelovens paragraf 192 a om blandt andet besiddelse og transport af skydevåben går fra to til otte års fængsel. Det anses som en skærpende omstændighed, hvis våbnet har befundet sig på et offentligt tilgængeligt sted, og en yderligere skærpende omstændighed, hvis der har været ammution til våbnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce