Annonce
Fyn

Bland Dig Prisens dommerkomité: Sådan finder vi vinderen

Tine Gudrun Petersen fra Spis! Odense Food Festival er igen med til at beslutte, hvem der skal vinde Bland dig Prisen. Arkivfoto: Michael Bager
Dommerkomitéen, som skal finde vinderen af dette års Bland dig Prisen, består af både erfarne og nye kræfter. Nytænkning, involvering og en inspirationskilde er nogle af de ting, dommerne kigger på hos de indstillede. Læs, hvad de leder efter hos en vinder, og hvorfor to af dem igen trækker i dommertrøjen til Bland Dig Prisen.

- Det er vigtigt at få sat fokus på de mennesker, initiativer og foreninger, som lægger en stor indsats der, hvor de har deres daglige gang uden at de får opmærksomhed, applaus eller honorar for det, fortæller Tine Gudrun Petersen, direktør i ”SPIS! Odense Food Festival” og medlem af Bland Dig Prisens dommerkomité for fjerde gang.

Netop dette er grunden til, at Tine Gudrun Petersen gerne vil være dommer igen: For at hylde alle de ildsjæle, der gør noget særligt for deres lokalområde. Sidste år blev 21 ildsjæle indstillet til Bland dig Prisen, og dommerne håber, at fynboerne igen i år vil stå frem og indstille de folk, initiativer eller foreninger, som gør noget ekstra for deres lokalmiljø.

- Jeg håber, at folk har mod på at indstille sig. Nogle gange kan man være for beskeden, men jeg håber, man vil kigge på, om der er nogen, der fortjener at blive nævnt og få lidt ekstra shine. Selvom man ikke vinder, så bliver man som ildsjæl så glad for det her skulderklap, fortæller Tine Gudrun Petersen.

Annonce
Tyge Mortensen glæder sig til endnu en gang at være med til at finde en vinder til årets Bland dig Prisen. For ham er det meget inspirende at se alle de indstillede. Arkivfoto: Michael Bager

Vigtigt at inspirere

Tine Gudrun Petersen har nogle bløde punkter, og hun kan godt lide, når det handler om børn, miljø, turisme og ældre. Hun kigger også særligt på initiativer, som gør noget for lokalsamfundet.

- Jeg kigger efter noget, som kommer samfundet til gode, og noget som kan inspirere andre, og som er muligt at gøre efter i eget område, fortæller hun.

Tine Gudrun Petersen har følgeskab i dommerkomitéen af Tyge Mortensen, foredragsholder, igangsætter og lokalrådsformand i Rudme på Midtfyn. Han har blandt andet startet Landsbyhøjskolen i Rudme, og den midtfynske Bland Dig-dommer kigger særligt efter tre ting hos de indstillede.

- Jeg kigger efter en vinder, som tænker nyt, og på hvor kreative de er. Jeg kigger efter, ikke hvad det er, men hvordan man har formået at få andre involveret i det, man laver, og så ser jeg meget på lokalsamfunds-effekten. Det kan hænge sammen med stoltheden eller naboskabet, effekten for folk eller hvordan det løfter lokalsamfundet, fortæller Tyge Mortensen.

Han har været med i dommerkomitéen siden den første Bland Dig Prisen blev uddelt i 2013, og netop Fyens Stiftstidendes lyst til at hjælpe Fyn gjorde, at han sagde ja dengang.

- Jeg håber, Bland Dig Prisen er med til at sprede lysten til at engagere sig i samfundet, gøre en forskel og blande sig. Jeg er en gammel grundtvigianer, så vi kalder det tit ånd, men ånd er jo engagement, forklarer han.

Ud over Tine Gudrun Petersen og Tyge Mortensen sidder også chefredaktør for Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard i dommerkomitéen samt det nyeste medlem sidste års vinder John Kaspersen, som også glæder sig til at være med.

- Det bliver en spændende opgave, siger 2018-prismodtageren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce