Annonce
Fyn

Bland dig Prisen: Se de indstillede kandidater her

Bland dig Prisen uddeles til Det Fynske Folkemøde den 7. september 2019. Det er muligt at indstille kandidater indtil den 23. august. Foto: Michael Bager
Følg løbende med her for at se, hvem der er indstillet, hvem der har indstillet dem, og hvorfor netop de er blevet indstillet til Bland dig Prisen.

Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen den eller dem, der blander sig lokalt og med originalitet tager initiativer, der gavner fællesskabet lokalt eller regionalt. Det er syvende gang, at Bland dig Prisen skal uddeles, og det sker til Det Fynske Folkemøde hos Fyens Stiftstidende på Banegårdspladsen den 7. september.

Sidste år vandt John Kaspersen fra Nørre Aaby for sit store engagement i området, hvor han blandt andet har været med til at sætte aktivitetsdagen Nørre Aaby i bevægelse i gang, som i år blev afholdt for tredje gang. Arrangementet har udviklet sig til en hel byfest, og John Kaspersen brugte de 25.000 kroner, som hører med til prisen, på underholdning på dagen.

Tidligere vindere er Susan Dam Andersen fra Gro Odense Byhave, som ud over stor anerkendelse også blev sporet ind på det rigtige job, og i Veflinge kastede lokale borgere sig ind i kampen for at tage imod de flygtninge fra Syrien, som er blevet sendt til byen, hvilket gjorde, at de blev vindere af Bland dig Prisen 2016.

I 2015 vandt initiativtagerne bag Oprør fra Udkanten, Viggo Mortensen og Finn Slumstrup, for deres store arbejde med at få Ærø på nationens dagsorden. På bare et år voksede bevægelsen til et landsdækkende netværk med flere end 500 medlemmer.

I 2014 var det borgerne i Allested-Vejle, som stod over for at skulle miste deres folkeskole, hvis kommunen gennemførte de varslede spareplaner. Det ville borgerne ikke finde sig i. De nedsatte en borgergruppe på 15 mand, der samlede ind til markedsføring for byen for at skaffe tilflyttere, og det fik dem nomineret til dette års Bland dig Prisen.

Den første vinder af Bland dig Prisen var busbanden fra Morud. Banden kæmpede for, at den lokale offentlige transport blev et endnu bedre tilbud til borgerne i Morud.

Fristen for at indstille sin kandidat udløber den 23. august.

Se herunder, hvem der indtil videre er indstillet til Bland dig Prisen 2019:

Karin Di Martini

Karin Di Martini er indstillet for at sætte fokus på giftdepotet på Lynfrost-grunden i Nyborg. Arkivfoto: Hans Sturesson

Indstillet af blandt andre Judy Egholm som skriver følgende i sin indstilling:

- Karin Di Martini har i flere år gjort opmærksom på giftdepotet på Lynfrost-grunden i Nyborg. Hun har i lang tid været alene om sine antagelser om svær forurening af området og udsivning, som det over årene har medført. Med hendes vedholdende energi har hun bidt sig fast i alle, der vil høre. Endelig er både lokale og nationale politikere begyndt at lytte og se på alle de data, som hun har fundet frem om Lynfrost-grunden. Desværre er der endnu lang vej for at få overbevist politikerne om, at der skal ryddes op efter tidligere tiders hovmod og uvidenhed. Heldigvis har Karin Di Martini stor opbakning blandt de lokale borgere - og hun har formået at skabe stor opmærksomhed på problemet. Derudover samarbejder hun med andre, som kæmper tilsvarende sager i deres områder. Jeg er stolt af, at Nyborg har en person som Karin, der vil kæmpe for fremtidens børn og natur i vores område.

Else Lysebjerg og Hans Lysebjerg

Hans Lysebjerg Hansen og hans søster Else Lysebjerg Hansen var tovholderne bag borgermødet omkring bevarelsen af præstegården i Flødstrup. Det store fremmøde og de mange appeller om at bevare præstegården har haft en betydning for menighedsrådets nyeste kovending om at bevare præstegården i Flødstrup. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Else Lysebjerg og Hans Lysebjerg er indstillet for deres arbejde med at bevare præstegården i Flødstrup med følgende begrundelse:

- De har i høj grad blandet sig i sagen om, hvorvidt der fortsat skal være præstegård i Flødstrup, eller der skal opføres ny præstebolig i Ullerslev. En sag, som just i skrivende stund (22. juni 2019 klokken 10.10) er ved at udvikle sig yderligere, men tilsyneladende med det resultat til følge, Else og Hans har kæmpet for. Det bemærkes i særdeleshed, at det lykkedes for de to at mobilisere væsentligt flere end 100 personer til et borgermøde om sagen i konfirmandstuen i Flødstrup 15. maj 2019.

"Assens Kommune svigt af de ældre"

Sussie Elkjær og hendes 90-årige mor Birthe Rasmussen har lavet en protestgruppe med mere end 1000 medlemmer, efter at Birthe Rasmussen stod frem og kritiserede en række besparelser på ældreområdet i Assens. Arkivfoto: Kim Rune

Facebookgruppen "Assens Kommune svigt af de ældre", startet af Sussie Elkjær. I indstillingen står følgende:

- Assens Kommune har vedtaget store besparelser, som er gået ud over de borgere, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje. Gruppen har holdt møder med politikere og medarbejdere i administrationen, og der er holdt borgermøder. Gruppen er medvirkende årsag til, at beslutningen om rengøring hver 5. uge blev tilbageført til hver 3. uge. Gruppen er blevet landskendt, og deres indsats kan få betydning for ældreplejen i hele Danmark. Gruppen arbejder nu blandt andet med at få daghjem for de ældre - som blev fjernet - tilbage igen. Lukning har skabt ensomhed, derfor er det vigtigt, at det fællesskab og samvær, som var i daghjemmet, kommer tilbage igen. For mange var det et højdepunkt i deres liv, som nu er fjernet. Gruppen har i dag cirka 1400 medlemmer, og har stor betydning lokalt men kan også få det for hele landet.

De tre søskende Carl Emil, Marie Louise og Jens Peter Sølund Bager

Frustrationen over dårligt internet førte til, at de tre søskende nu står bag foreningen Langæble Bredbåndsforening. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Indstillet for at sørge for fibernet i landområde, Tårup. I indstillingen står følgende:

- Tre søskende sørger for fibernet til 28 husstande. Langæble Bredbåndsforening. Bag projektet står 17-årige Carl Emil, 15-årige Marie Louise og 12-årige Jens Peter Sølund Bager. Under opholdet 2017-2018 på Eisbjerghus efterskole har Carl Emil nok mærket, hvad hurtig internet gør og tænkt nu skal der gøres noget ved deres dårlige internet hjemme på Langæblevej, og som sagt så gjort.

- Vi henviser til artiklen i Fyens Stiftstidende den 10. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce