Annonce
Assens

Bland Dig Prisen: - Jeg skal ikke komme hjem og sige, at jeg tager flere timer i klubben

Jan Vindahl Hermann er blevet en fast del af Aarup Boldklub, siden han gik ind i bestyrelsen. I dag bruger han mindst 25 timer om ugen på klubrelateret arbejde. Foto: Frederik Steen Nordhagen
38-årige Jan Vindahl Hermann er børneansvarlig og træner i Aarup Boldklub. Han kommer på træningsbanerne de fleste af ugens dage, også når han ikke skal træne et hold. Han kan bare ikke lade være med at kigge forbi. Hans store engagement har netop kastet en indstilling til Fyens Stiftstidendes Bland Dig Prisen af sig.

Aarup: - Jeg tror ikke, at jeg skal komme hjem til konen og sige, at jeg tager flere timer i klubben.

Sådan lyder det fra Jan Vindahl Hermann, der netop er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes Bland Dig Prisen.

Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, som har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Og prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet, lyder kravene for at blive indstillet.

Som børneansvarlig og træner i Aarup Boldklub har Jan Vindahl Hermann rigeligt at se til. Men han påtager sig også gerne en ekstra opgave eller to, selvom det betyder, at han skal lægge flere timer i.

- Jeg kunne jo godt bede andre om at gøre det, men jeg gør det ligeså ofte selv. Hvis vi for eksempel har fået 42 nye spilletrøjer, tager jeg dem selv med hjem og vasker dem, for så ved jeg, at vi stadig har 42 bagefter, siger han og fortsætter:

- Men jeg er også begyndt at sige, at "jeg nok skal lade være med at blande mig", hvis jeg for eksempel møder op til en træning, som jeg ikke står for. Jeg skal bare lige se, hvad der sker. Nogle gange i 15 minutter, men hvis nogen vil snakke, bliver jeg der gerne i en time.

Jan Vindahl Hermann anslår, at han bruger over 25 timer om ugen på klubrelateret arbejde, og at han kigger forbi træningsbanerne eller klubhuset fem-seks dage om ugen.

Annonce
Jan Vindahl Hermann er stolt og beæret over at være indstillet til Bland Dig Prisen. Men han mener samtidig, at andre i klubben også kunne være blevet det. Foto: Frederik Steen Nordhagen

En del af byen og klubben

Jan Vindahl Hermann har kun boet i Aarup i fem år, men han har været en del af byen i over 25 år.

- På et tidspunkt, efter jeg var flyttet til byen, mødte jeg en kvinde, der troede, at jeg havde boet her hele mit liv. Det måtte jeg så fortælle, at jeg ikke havde. Men jeg har jo også været aktiv i foreningerne, siden jeg startede i klubben som 11-årig. Men dengang boede jeg altså i nabobyen, fortæller han.

Før han blev træner i Aarup Boldklubs fodboldafdeling, havde han både været kasserer, træner og bestyrelsesmedlem i håndboldklubben igennem flere år. Men da sønnen ville starte til fodbold, valgte Jan Vindahl Hermann at blive træner for fodboldklubben. Det sidste halve år har han været med i klubbens bestyrelse. Her har han været med til at strømline klubbens kontakthierarki.

- Før kunne en træner ringe til et andet medlem i klubben for at finde svar på et spørgsmål, men det kunne så resulterere i, at han blev stillet videre til fem forskellige, før han fik svar. Nu ved de, hvem de skal ringe til for at få hjælp, siger han.

- Det er fantastisk, når man kan få en forening til at lykkes. Men jeg vil understrege, at jeg absolut ikke er den eneste, der lægger en masse timer her i klubben.

Foreningsliv er fællesskab

Med sin fortid i håndboldklubben er Jan Vindahl Hermann klar over, at foreningerne i en by som Aarup ikke skal konkurrere om børnenes fritid.

- Jeg vil gerne, at vi samarbejder og finder fælles løsninger. Det handler om at tage hensyn til de andre foreninger. Hvis håndbold- og fodboldtræning ligger samtidig, kan børnene jo ikke begge dele, og det går ikke, siger han.

- Mange af børnene kommer jo for fællesskabet, og fordi deres kammerater går til fodbold. Derfor skal det være mere hyggeligt end elitepræget. Vi går efter at skabe en sund interesse og et godt tilbud til børnene.

Jan Vindahl Hermann prioriterer klubben højt, og det kan ses på ordlyden i indstillingen til Bland Dig Prisen.

- Jans store passion for fodbold og mennesker skinner igennem alt, hvad han laver. Når Jan er på sidelinjen - enten som træner eller tilskuer - tiltrækker han folk som fluer på fluepapir. Han giver sig altid tid til alle, der måtte have noget på hjerte, lyder det fra Jane Jensen, der står bag indstillingen.

Han er naturligvis stolt og beæret over indstillingen, men håndterer den også med stor ydmyghed.

- Jeg kunne nævne en håndfuld andre i klubben, der kunne være indstillet til prisen. Heldigvis. Én mand kan ikke drive en klub. Jeg er så måske bare den mest synlige af os, siger han.

- Foreningslivet er et samlingspunkt. Derfor skal vi også have fokus på det sociale. Det skal være sjovt, siger Jan Vindahl Hermann. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Jan Hermann, som er træner i Aarup Boldklub, er indstillet til Bland Dig-prisen. Foto: Frederik Nordhagen
Jan Hermann, som er træner i Aarup Boldklub, er indstillet til Bland Dig-prisen. Foto: Frederik Nordhagen
Jan Hermann, som er træner i Aarup Boldklub, er indstillet til Bland Dig-prisen. Foto: Frederik Nordhagen
Jan Hermann, som er træner i Aarup Boldklub, er indstillet til Bland Dig-prisen. Foto: Frederik Nordhagen
Jan Hermann, som er træner i Aarup Boldklub, er indstillet til Bland Dig-prisen. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce