Annonce
Fyn

Bland Dig Prisen er i gang: Fik John til at blande sig endnu mere

John Kaspersen har som lokal ildsjæl æren for skabelsen af Nørre Aaby i bevægelse. En årlig begivenhed, hvor så mange borgere som muligt skal motionere på samme tid inden for forskellige idrætsgrene. Sidste år fik det ham nomineret til Bland dig Prisen, som han vandt. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Sidste års vinder af Fyens Stiftstidendes Bland Dig Prisen blev John Kaspersen, som vandt for sit store engagement i Nørre Aaby. Her har han været med til at stable arrangementet Nørre Aaby i bevægelse på benene. Og udnævnelsen til prismodtager er en oplevelse, der har fået John Kaspersen til at tro endnu mere på, at dét han gør, er det helt rigtige for lokalområdet.

Nørre Aaby: - Det har været det skulderklap/spark i røven, som har været til at få mig til at sætte flere ting i gang.

Sådan siger John Kaspersen fra Nørre Aaby, der sidste år vandt Fyens Stiftstidendes Blad Dig Prisen.

På Det Fynske Folkemøde i september sidste år blev John Kaspersen kaldt på scenen og fik overrakt en check på 25.000 kroner fra chefredaktør Poul Kjærgaard samt selvfølgelig æren og anerkendelsen ved at få en pris for at blande sig. Og modtagelsen af prisen styrket John Kaspersens tro på, at dét man gør for lokalområdet, er godt, og at det betaler sig at blande sig.

- Det er vigtigt, at vi selv er på banen, så der sker noget, siger John Kaspersen.

Annonce

Sådan indstiller du din kandidat til Bland Dig Prisen

Fyens Stiftstidende hylder med ”Bland Dig-prisen” værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august.

Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen.

Skriv også dit eget navn og telefonnummer.

Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Bland Dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland Dig Prisen på Facebook.

Flere penge til underholdning

Checken på 25.000 kroner skulle da også bruges på at gøre arrangementet Nørre Aaby i bevægelse endnu mere attraktivt for folk at deltage i.

- Jeg havde lovet fra start, at pengene skulle bruges til underholdning på dagen, og jeg fik fat på nogle MGP-stjerner fra DR, fortæller John Kaspersen.

Det var MGP-stjernerne Kiyan, Alma Sophie og Johannes fra dette års MGP på DR, som optrådte på dagen.

- Vi afviklede Nørre Aaby i bevægelse for tredje gang i år, og det gik fantastisk godt. Vi nåede mange flere deltagere. Vi var omkring 800 deltagere, så det var en succes, uddyber han.

Men det er ikke kun for Nørre Aaby i bevægelse, at John Kaspersen får sat ting i gang. Også for den lokale cykelklub har John Kaspersen fået mere tro på, at det kan betale sig at gøre noget.

- Vi er i gang med at sætte en del i gang inden for cykelklubben. Vi har flere større aktiviteter i gang, blandt andet fokus på mountainbike for at få flere børn i gang, fortæller John Kaspersen.

Arbejdet stopper ikke her

Selvom det snart er et år siden, at John Kaspersen fik Bland Dig Prisen, er der ikke kommet mere tid i hverdagen. Nørre Aaby i bevægelse er efterhånden blevet en lille byfest for de lokale i byen, og det kræver meget forberedelse at få stablet arrangementet på benene.

- Vi skal have koordineret det hele, så der kan godt gå en del tid med det, fortæller John Kaspersen.

Der er 10 idrætsforeninger med til at skabe Nørre Aaby i bevægelse, og der er 12 i alt i lokalområdet, så det er næsten dem alle, som engageret arbejder på at få flere til at bevæge sig og sætte fokus på Nørre Aaby.

- Det skal ikke være udefrakommende med karruseller, som kommer, det skal være os selv, der sætter tingene i værk, og folk skal selv være aktive. Hver idrætsforening byder ind med ting, og det handler ikke om, at vi skal tjene penge. Det handler om at skabe en gratis ting og lave de ting, der gør, at folk får lyst til at bevæge sig mere i fremtiden, fortæller John Kaspersen.

Siden John Kaspersen fik prisen har de da også fået et ekstra medlem i den cykelklub, han cykler for.

- Vi har også fået chefredaktøren til at køre med i vores cykelklub efterfølgende, fortæller John Kaspersen med et smil, selvom han nu ikke tror, det hænger så meget sammen med den pris, han modtog.

Der er nu åbent for indstillinger til Bland Dig Prisen 2019. Fristen løber frem til 23. august.

Det var en bevæget John Kaspersen der sidste år fik overrakt en check på 25.000 kroner til Bland dig Prisen 2018 i forbindelse med Det Fynske Folkemøde. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce