Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bland Dig Prisen: 37-årige Janne gør Gislev til et bedre sted at bo

37-årige Janne Schjødte Hald har travlt i sin frisørsalon - her er det Line Skov Hansen, der skal klippes. Trods lange arbejdsdage har Janne Schjødte Hald overskud til at være en af byens store drivkræfter. Foto: Michael Bager
Janne Schjødte Hald er selvstændig frisør i Gislev og en af byens store drivkræfter. Hende engagement har netop kastet en indstilling til Fyens Stiftstidendes Bland Dig Prisen af sig.

Gislev: - Jeg var lige inde og undersøge, hvad det egentlig er for en pris. Det er meget spændende.

Nysgerrigheden, glæden, og såmænd også overraskelsen, er stor hos 37-årige Janne Schjødte Hald. Forleden fik hun nemlig overbragt nyheden om, at hun er indstillet til Fyens Stiftstidendes store pris Bland Dig Prisen. Det er hun for sit engagement i stort og småt i byen.

- Det er da spændende og dejligt, at folk lægger mærke til, at man forsøger at gøre en forskel, siger Janne Schjødte Hald, der for godt otte år siden åbnede frisørsalon på sin privatadresse i byen.

- Jeg har mange arbejdstimer og folk siger også, at jeg skal lade være med at involvere mig i mere, for jeg har nok. Men det er med til at give mig energi, når tingene lykkes, og man er en del af fællesskabet.

Den 37-årige er mere end bare en del af fællesskabet i Gislev. Hun er en af dem, som går forrest, når der skal skabes liv og aktivitet. Et engagement, som også er nødvendigt.

- Det er endnu mere vigtigt i vores små lokalsamfund, at der er nogle, der gør en forskel. For ellers bliver det nogle spøgelsesbyer, mener Janne Schjødte Hald.

Annonce

Jeg er bare et menneske, der elsker, at vi kan gøre nogle ting sammen, og at vi i fællesskab kan gøre Gislev til et dejligt sted at bo. Det synes vi i hvert fald, at det er

Janne Schjødte Hald, frisør, ildsjæl mm. i Gislev

Skiller sig ud

I indstillingen til prisen lyder det blandt andet, at hun udover at være erhvervsdrivende er foregangskvinde ved arrangementer i byen, er altid klar til at hjælpe og kan trække andre med. Så er hun også med til at skabe sammenhold.

- Jeg kan bare godt lide, at vores by skiller sig ud. Det synes jeg jo, at den gør. For vi har et fællesskab og et sammenhold, som gør, at folk ved, hvad vores lille by er, forklarer Janne Schjødte Hald, som tidligere var med i den lokale erhvervsforening.

Den meldte hun sig dog ud af for et par år siden for i stedet at indgå i arbejdsgruppen omkring hallen i byen. Gislevhallen overtog de lokale efter, at halsamarbejdet Ryslingehallerne ophørte. I dag er Janne Schjødte Hald primus motor i arbejdet med "Gi’ den gas”-fest, som man holder til støtte for Gislevhallen.

Forleden var hun også med, da byarrangementet Gislev by day løb af stablen. Det samme var hendes mand og to børn.

- Det er vigtigt, at vi har sådan en dag som Gislev by day. Det giver os alle så meget – både store og små. Vi er af sted hele familien, og vi er alle fire på hver vores måde ”høje” over at være med, understreger den 37-årige.

Populære rulleskøjter

Janne Schjødte Hald er også kvinden, der står bag en særdeles populær rulleskøjteklub i Gislev. Den har ikke mange måneder på bagen, og klubben blev en realitet, da Janne Schjødte Halds datter spurgte, om de ikke skulle lave sådan en.

- Hun er ikke til boldspil, som min søn er, og så gjorde vi det her. Det er blevet en kæmpe succes, og de sidste par gange inden sommerferien havde jeg 21 børn, der stod på rulleskøjter, lyder det med begejstring i stemmen hos Jane Schjødte Hald, som faktisk ikke selv er specielt skarp til at stå på rulleskøjter.

- Nej, det er jeg ikke. Jeg er ikke selv med, men har travlt med at rejse børnene op, griner Janne Schjødte Hald, der for nuværende ikke har nye projekter i støbeskeen.

- Jeg gør det, fordi jeg synes, at det er fedt, og fordi jeg selv får energi af at være med i tingene. Jeg er bare et menneske, der elsker, at vi kan gøre nogle ting sammen, og at vi i fællesskab kan gøre Gislev til et dejligt sted at bo. Det synes vi i hvert fald, at det er, slår den 37-årige frisør fast.

Sådan indstiller du

Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august.

Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen. Skriv også dit eget navn og telefonnummer.

Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Bland dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland dig Prisen på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce