Annonce
Fyn

Black Friday: 20 vagter skal vise vej og hjælpe gangbesværede kunder

Sobhi Saway er ejer af vagtfirmaet Safe & Secure. Rosengårdscentret har hyret firmaet i anledning af Black Friday, men ikke til at spotte butikstyve. I stedet skal de servicere de mange kunder. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Rosengårdscentret har i anledning af Black Friday hyret knap 20 vagter, der står klar til at servicere de mange købeglade kunder på et af årets travleste dage. Lidt holder de dog også øje med butikstyve, lover Sobhi Saway fra Safe & Secure.

- Jeg skal lige tage den her, et øjeblik.

Sobhi Saway, ejer af Safe & Secure, må flere gange afbryde sin snak med avisens to udsendte reportere for at tage sin telefon. Imens koordinerer han sine vagt-ansatte på livet løs, der spreder sig i hver sin retning.

Selvom muskuløse mænd i vagtuniformer kan have en afskrækkende effekt på butikstyve, er det ikke deres primære opgave denne travle indkøbsdag, der også kaldes Black Friday.

- Vi er hyret ind af centeret som en slags ekstra service til de mange kunder. Der kan sagtens være civile vagter rundt omkring i de enkelte butikker, som laver rent detektivarbejde og spotter butikstyve. Men vi skal ikke lave ret meget vagtarbejde i dag, fortæller han.

I stedet skal vagterne servicere kunderne. Og det kan være en mangeartet opgave, fortæller han.

- Det kan være, der er gangbesværede, som har glemt, hvor de har sat bilen. Så løber en af vagterne ud med en bilnøgle for at se, om han eller hun kan finde den. Det kan også være, der bare er nogen, der skal have hjælp til at finde en bestemt butik, forklarer han.

Helt lægge vagtarbejdet på hylden gør de dog ikke.

- Vi holder selvfølgelig øje med, om der er velkendte ansigter og grupperinger, som har fået karantæne fra centeret. Dem følger vi selvfølgelig efter og stresser dem, til de finder udgangen. Og hvis vi spotter en indbrudstyv, så handler vi selvfølgelig på det. Men der er mange mennesker herude i dag, tilføjer han.

De ubudne gæster er der dog ikke mange af i Rosengårdscentret, understreger Sobhi Saway.

- Det er ikke et center, der er udfordret på den måde. Det er generelt meget søde kunder, vi har herude.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce