Annonce
Fyn

Black Friday: 20 vagter skal vise vej og hjælpe gangbesværede kunder

Sobhi Saway er ejer af vagtfirmaet Safe & Secure. Rosengårdscentret har hyret firmaet i anledning af Black Friday, men ikke til at spotte butikstyve. I stedet skal de servicere de mange kunder. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Rosengårdscentret har i anledning af Black Friday hyret knap 20 vagter, der står klar til at servicere de mange købeglade kunder på et af årets travleste dage. Lidt holder de dog også øje med butikstyve, lover Sobhi Saway fra Safe & Secure.

- Jeg skal lige tage den her, et øjeblik.

Sobhi Saway, ejer af Safe & Secure, må flere gange afbryde sin snak med avisens to udsendte reportere for at tage sin telefon. Imens koordinerer han sine vagt-ansatte på livet løs, der spreder sig i hver sin retning.

Selvom muskuløse mænd i vagtuniformer kan have en afskrækkende effekt på butikstyve, er det ikke deres primære opgave denne travle indkøbsdag, der også kaldes Black Friday.

- Vi er hyret ind af centeret som en slags ekstra service til de mange kunder. Der kan sagtens være civile vagter rundt omkring i de enkelte butikker, som laver rent detektivarbejde og spotter butikstyve. Men vi skal ikke lave ret meget vagtarbejde i dag, fortæller han.

I stedet skal vagterne servicere kunderne. Og det kan være en mangeartet opgave, fortæller han.

- Det kan være, der er gangbesværede, som har glemt, hvor de har sat bilen. Så løber en af vagterne ud med en bilnøgle for at se, om han eller hun kan finde den. Det kan også være, der bare er nogen, der skal have hjælp til at finde en bestemt butik, forklarer han.

Helt lægge vagtarbejdet på hylden gør de dog ikke.

- Vi holder selvfølgelig øje med, om der er velkendte ansigter og grupperinger, som har fået karantæne fra centeret. Dem følger vi selvfølgelig efter og stresser dem, til de finder udgangen. Og hvis vi spotter en indbrudstyv, så handler vi selvfølgelig på det. Men der er mange mennesker herude i dag, tilføjer han.

De ubudne gæster er der dog ikke mange af i Rosengårdscentret, understreger Sobhi Saway.

- Det er ikke et center, der er udfordret på den måde. Det er generelt meget søde kunder, vi har herude.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];