Annonce
Fyn

Black Friday: 20 vagter skal vise vej og hjælpe gangbesværede kunder

Sobhi Saway er ejer af vagtfirmaet Safe & Secure. Rosengårdscentret har hyret firmaet i anledning af Black Friday, men ikke til at spotte butikstyve. I stedet skal de servicere de mange kunder. Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Rosengårdscentret har i anledning af Black Friday hyret knap 20 vagter, der står klar til at servicere de mange købeglade kunder på et af årets travleste dage. Lidt holder de dog også øje med butikstyve, lover Sobhi Saway fra Safe & Secure.
Annonce

- Jeg skal lige tage den her, et øjeblik.

Sobhi Saway, ejer af Safe & Secure, må flere gange afbryde sin snak med avisens to udsendte reportere for at tage sin telefon. Imens koordinerer han sine vagt-ansatte på livet løs, der spreder sig i hver sin retning.

Selvom muskuløse mænd i vagtuniformer kan have en afskrækkende effekt på butikstyve, er det ikke deres primære opgave denne travle indkøbsdag, der også kaldes Black Friday.

- Vi er hyret ind af centeret som en slags ekstra service til de mange kunder. Der kan sagtens være civile vagter rundt omkring i de enkelte butikker, som laver rent detektivarbejde og spotter butikstyve. Men vi skal ikke lave ret meget vagtarbejde i dag, fortæller han.

I stedet skal vagterne servicere kunderne. Og det kan være en mangeartet opgave, fortæller han.

- Det kan være, der er gangbesværede, som har glemt, hvor de har sat bilen. Så løber en af vagterne ud med en bilnøgle for at se, om han eller hun kan finde den. Det kan også være, der bare er nogen, der skal have hjælp til at finde en bestemt butik, forklarer han.

Helt lægge vagtarbejdet på hylden gør de dog ikke.

- Vi holder selvfølgelig øje med, om der er velkendte ansigter og grupperinger, som har fået karantæne fra centeret. Dem følger vi selvfølgelig efter og stresser dem, til de finder udgangen. Og hvis vi spotter en indbrudstyv, så handler vi selvfølgelig på det. Men der er mange mennesker herude i dag, tilføjer han.

De ubudne gæster er der dog ikke mange af i Rosengårdscentret, understreger Sobhi Saway.

- Det er ikke et center, der er udfordret på den måde. Det er generelt meget søde kunder, vi har herude.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce