Annonce
OB

Blødningen er trods alt stoppet

Lucas Andersen var nøglen i kampen. AaB-stjernen blev dog lukket ned det meste af kampen - her er det Troels Kløve og Alexander Juel Andersen, der klemmer ham lidt. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB igen uden sejr for fjerde gang, men denne gang kom der point på tavlen.
Annonce

FODBOLD: En tilskuer på vej hjem fra en nulløsning i Bolbro sagde det meget rammende, da han passerede Sport Fyns plads:

- Nåh, blødningen blev da i hvert fald stoppet.

For en uge siden havde træner Jakob Michelsen i Horsens sagt, at det nu efter tre nederlag var vigtigt at få blødningen stopper i det åbne sår, der gabte slemt efter indsatsen i Horsens eller mangel på sammen.

Og det var ellers en isnende kold vind, som stod ned i ansigterne på de trofaste på Richard Møller Nielsen-tribunen og de til lejligheden neongule OB'ere spillede med vinden i ryggen i første halvleg.

Som ventet var der comeback til Ryan Johnson Laursen og Ramon Leeuwin var tilbage efter en kortere skadesperiode, og så var Mathias Greve fortjent blevet valgt til startopstillingen i den klassiske 3-5-2-opstilling, som træner Jakob Michelsen fraveg i katastrofe-kampen i Horsens.

AaB'erne stillede sig ned og ventede på OB'erne, der bagude i tremands-forsvaret var meget forsigtige og omhyggelige, så nordjyderne ikke kunne komme i pres.

OB forsøgte omvendt at stå højt i medvinden, når det var muligt, og man så små tegninger til, hvad det betyder at have hele to hurtige wingbacks.

I hvert fald var AaB-stjernen Lucas Andersen konstant i tvivl om, hvordan han skulle håndtere Ryan Johnson Laursen, som han ikke bare kunne lade stå. Frustrationerne lyste ud af AaB's anfører.

Det blev en klassiske stillingskrig mod to hold, der var gode i boldomgangen, men det var småt med chancer. Ryan Johnson Laursen havde en halv, da Jacob Barrett smed bolden til modsatte stang.

Først efter en halv time leverede AaB noget, der lignede en angreb med bund i uden, at det blev farligt. Issam Jebali havde et par forsøg fra kanten af feltet, men der var ikke saft nok i tuneseren fod.

Jebali kom igen til et frit skud præcis, da uret stod på 38.00 og returen hamrede Janus Drachmann på målets sammenføjning, og det var halvlegens højdepunkt.

Selv om man lige nåede at se en lang Drachmann-bold, der igen afslørede, at Jebalis kompetence ikke er hans kompetencer midt i finurlighederne. I de sidste sekunder hamrede Frederik Børsting bolden på OB's opstander på en gedigen chance, og så stod det uhyre lige, da de to hold gik ind i varmen.

Kampen Kort

Superligaen, OB-AaB 0-0

Advarsler: Tom van Weert, AaB (21), Mathias Greve, OB (29), Oliver Lund, OB (57), Patrick Olsen, AaB (72), Kasper Kusk, AaB (76), Jakob Ahlmann, AaB (86), Oliver Abildgaard, AaB (90+3).

OB: (3-5-2) Oliver Christensen - Ramon Leeuwin, Alexander Juel Andersen, Oliver Lund - Ryan Johnson Laursen, Troels Kløve (86. Moses Opondo), Janus Drachmann, Mathias Greve (73. Jens Jakob Thomasen), Jacob Barrett Laursen - Bashkim Kadrii, Issam Jebali (64. Sander Svendsen).

AaB: (4-3-3) Jacob Rinne - Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann - Iver Fossum, Magnus Christensen (69. Oliver Abildgaard), Patrick Olsen - Frederik Børsting (59. Kasper Kusk), Tom van Weert (59. Mikkel Kaufmann), Lucas Andersen.

Bedste spillere: OB: Oliver Lund AaB: Rasmus Thelander

Dommer: Mikkel Redder - karakter: 4

Tilskuere: 5.801

Næste kamp: Mandag kl. 19.00, FC København-OB.

Annonce

Krav om Svendsen

Allerede hurtigt efter side-byttet krævede de fynske fans Sander Svendsen på banen, og der gik ikke lang tid, før Michelsen tog Jebali ud til fordel for nordmanden.

AaB udnyttede medvinden til en række hjørnespark og tog meget mere fat i bolden end før pausen. Troels Kløve og Ryan Johnson Laursen gjorde det godt i højre side, men der skete ikke meget helt i front. Rasmus Thelander og Jores Okore afviste langt det meste.

Omvendt gav OB heller ikke meget væk. Oliver Christensen i målet havde et par situationer, hvor hans handsker så glatte ud, men ellers var han sikker.

Mathias Greve traf nogle forkerte valg efter en ellers fornuftig start og måtte vige pladsen for Jens Jakob Thomasen for at han kunne holde mere fat i bolden.

Det lugtede efterhånden mere og mere af en nulløsning som især nordjyderne kunne være tilfredse med, mens OB i den grad kunne bruge en sejr, men heller ikke havde lyst til åbne hele bagperronen.

Fynboerne nægtede at invitere Lucas Andersen i kontraløb, og det så ud til, at nordjyderne ville det mere. I overtiden kom Kasper Kusk fri til skud, men Oliver Christensen dækkede vinklen flot.

Alexander Juel Andersen gjorde det pænt som Tverskov-surrogat i midten og slog fornuftige diagonalafleveringer. Og det var den slags, man var nødt til at glæde sig over, da det hele var forbi.

Mens AaB-tilhængerne fyrede et kanonslag af efter kampen, ligner det, at OB ikke kan overvintre i top seks medmindre, at holdet sensationelt vinder i Parken mod FCK på mandag.

Karakterer

Oliver Christensen 7

Ramon Leeuwin 7

Alexander Juel Andersen 7

Oliver Lund 7

Ryan Johnson Laursen 7

Mathias Greve 02

Janus Drachmann 4

Troels Kløve 4

Jacob Barrett Laursen 4

Issam Jebali 02

Bashkim Kadrii 02

Mathias Greve så lovende ud i begyndelsen af kampen med sine driblinger, men traf efterhånden de forkerte valg. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2019)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce