Annonce
Middelfart

Blå Kors Danmark sikrer børn og unge et pusterum på syv sommerlejre

38 børn i alderen ti til 14 år deltager i år i Blå Kors Danmarks sommerlejr på Strib Idrætsefterskole. Blå Kors Danmark arrangerer syv sommerlejre for over 200 børn og unge fra familier med forskellige udfordringer som misbrug af alkohol eller stoffer, fattigdom, psykisk sygdom eller sociale problemer. Foto: Blå Kors Danmark
212 børn og unge deltager i år i Blå Kors Danmarks sommerlejre syv forskellige steder i landet. På Strib Idrætsefterskole vil 38 unge hygge sig fra den 13. juli.

Middelfart: I juli indtager Blå Kors Danmark traditionen tro Strib Idrætsefterskole med en af sine i alt syv sommerlejre for børn og unge over hele landet. Lejren er for børn og unge i alderen 10 til 14 år, og den skal være med til at give glæde, selvværd og måske føre til nye venskaber for deltagerne.

- Vi hører tit fra både børn og unge, at lejrturen er et af sommerens helt store højdepunkter, som de har glædet sig til længe. Derfor er vi taknemmelige for de mange større og mindre økonomiske bidrag fra fonde og legater, der gør, at vi i år kan arrangere hele syv sommerlejre, fortæller frivilligkoordinator for Blå Kors' ferielejre Sandra Trampedach-Junget i en pressemeddelelse.

Annonce

Fanget i fjernsynet

Fem sommerlejre sidste år er i år blevet til syv lejre med 212 børn og unge, der alle har dét tilfælles, at de kommer fra familier med forskellige udfordringer som misbrug af alkohol eller stoffer, fattigdom, psykisk sygdom eller sociale problemer.

- Igen i år drives Blå Kors' lejre primært af verdens sejeste frivillige, som med deres store engagement og vilje formår at skabe uforglemmelige oplevelser og venskaber mellem deltagerne på lejrene, denne gang i et helt særligt univers inspireret af fjernsynsprogrammer, siger Sandra Trampedach-Junget.

På lejren i Middelfart venter der børnene en uge med en masse spændende aktiviteter, grin og hygge under temaet "Fanget i fjernsynet." Her skal børnene lave aktiviteter i klatrepark som i Robinson Ekspeditionen, bage kager som i Den Store Bagedyst og lave et talentshow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce