Annonce
Faaborg-Midtfyn

Blå Chevrolet forsvandt i høj fart efter designermøbel-tyveri

Arkivfoto

Flere indbrud plagede Midtfyn i weekenden. I ét tilfælde blev tyven(e) formentlig forstyrret og efterlod dyr stol.

Midtfyn: En blå Chevrolet menes at have sammenhæng med et indbrud i et hjem på Odensevej i Ringe lørdag aften.

I tidsrummet fra klokken 18 til 20 er en eller flere tyve brudt ind i boligens opholdsstue ved hjælp af et koben. Udbyttet blev to cognacfarvede svanestole, men den ene af stolene blev hurtigt fundet. Ifølge politiets døgnrapport lå stolen nemlig blot 100 meter væk på Rolighedsvej.

Samtidig blev den blå Chevrolet ifølge politiet set køre væk ad Rolighedsvej i høj fart, så har man oplysninger om køretøjet, vil politiet gerne have et praj.

Også i Ryslinge, som på det seneste har været slemt plaget af indbrud og mystiske personers færden i haver og mellem husene, var der tyve på spil i weekenden.

Fredag eftermiddag og aften mellem klokken 15.45 og 19.45 gik det ud over to boliger på Stenager. I det ene tilfælde blev der stjålet smykker fra soveværelset, mens der i det andet tilfælde ikke var overblik over det stjålne, da politirapporten blev skrevet. Ifølge politiet var der dog spor af gerningsmanden i hele huset, hvor skuffer var blevet trukket ud og gennemrodet.

Det samme var tilfældet i et hjem på Garbeled i Årslev efter et uvelkomment besøg fredag aften eller natten til lørdag. Et koben blev brugt til at opbryde et vindue, men politiet har endnu ikke fået en opgørelse over, hvad der mangler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce