Annonce
Faaborg-Midtfyn

Blå Chevrolet forsvandt i høj fart efter designermøbel-tyveri

Arkivfoto

Flere indbrud plagede Midtfyn i weekenden. I ét tilfælde blev tyven(e) formentlig forstyrret og efterlod dyr stol.

Midtfyn: En blå Chevrolet menes at have sammenhæng med et indbrud i et hjem på Odensevej i Ringe lørdag aften.

I tidsrummet fra klokken 18 til 20 er en eller flere tyve brudt ind i boligens opholdsstue ved hjælp af et koben. Udbyttet blev to cognacfarvede svanestole, men den ene af stolene blev hurtigt fundet. Ifølge politiets døgnrapport lå stolen nemlig blot 100 meter væk på Rolighedsvej.

Samtidig blev den blå Chevrolet ifølge politiet set køre væk ad Rolighedsvej i høj fart, så har man oplysninger om køretøjet, vil politiet gerne have et praj.

Også i Ryslinge, som på det seneste har været slemt plaget af indbrud og mystiske personers færden i haver og mellem husene, var der tyve på spil i weekenden.

Fredag eftermiddag og aften mellem klokken 15.45 og 19.45 gik det ud over to boliger på Stenager. I det ene tilfælde blev der stjålet smykker fra soveværelset, mens der i det andet tilfælde ikke var overblik over det stjålne, da politirapporten blev skrevet. Ifølge politiet var der dog spor af gerningsmanden i hele huset, hvor skuffer var blevet trukket ud og gennemrodet.

Det samme var tilfældet i et hjem på Garbeled i Årslev efter et uvelkomment besøg fredag aften eller natten til lørdag. Et koben blev brugt til at opbryde et vindue, men politiet har endnu ikke fået en opgørelse over, hvad der mangler.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce