Annonce
Indland

BLÅ BOG: Jarlov skifter ordførerpost ud med ministerstol

De Konservatives forsvarsordfører Rasmus Jarlov er ny erhvervsminister efter Brian Mikkelsen.

Det er nogle store sko, der skal fyldes ud, sagde den nyudnævnte erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K), efter at han torsdag har været til audiens på Amalienborg hos kronprins Frederik med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det er en meget stor ære. Det er nogle meget store sko, jeg skal træde i efter en meget dygtig og erfaren minister.

Jarlov afløser partifællen Brian Mikkelsen, som stopper i dansk politik for at blive direktør i Dansk Erhverv.

Navn: Rasmus Jarlov.

Alder: 41 år.

Fødested: 29. april 1977 i Aarhus.

Søn af: Lisbeth Jarlov og Carsten Jarlov.

Uddannelse:

* 1994-1996: Matematisk student fra Ordrup Gymnasium.

* 1996-1998: Reserveofficer i Flyvevåbnet.

* 1998-2001: Bachelor i erhvervsøkonomi fra Handelshøjskolen i København.

* 2001-2003: Kandidat i erhvervsøkonomi fra Handelshøjskolen i København.

Karriere:

* 2004-2006: Ansat ved Novo Nordisk i et "graduate program".

* 2007-2010: Mellemleder i Novo Nordisks forskningsafdeling.

* 2007: Jarlov stiller op som kandidat for De Konservative i Rødovrekredsen.

* 2010-2015: Medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

* 2010: Folketingsmedlem for De Konservative i Københavns Omegns Storkreds. Det er han som stedfortræder for partifællen Charlotte Dyremose i perioden 12. januar til 31. august.

* 2010-2011: Folketingsmedlem for De Konservative fra 1. september 2010 til 15. september 2011.

* 2011: Jarlov stifter vognmandsvirksomheden Hamlet Tours, der udbyder sightseeingture.

* 2015: 18. juni blev han igen Folketingsmedlem for De Konservative i Københavns Omegns Storkreds.

* 21. juni 2018: Tiltræder som erhvervsminister for De Konservative.

* Han er desuden ekstern lektor i finansiering på Copenhagen Business School (CBS).

Bopæl: København NV.

Udvalg og ordførerskaber: Rasmus Jarlov har flere udvalgsposter og ordførerskaber. Han er blandt andet formand for Forsvarsudvalget samt er beskæftigelses-, finans- og forsvarsordfører for De Konservative.

Fritidsinteresser:

* Fodbold.

* Han holder af at rejse og er medlem af De Berejstes Klub. På sin Facebookprofil skriver han, at han har besøgt 148 selvstændige lande.

Kilder: ft.dk, Wikipedia, Rasmus Jarlovs Facebookbiografi,

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce