Annonce
Fyn

Blå blink foran sygehus: Stor politiaktion OUH skyldtes en voldsepisode

Politiet er massivt til stede ved en storstilet aktion lillejuleaften på OUH. Foto: Bjarke Vestesen
Mindst 10 patruljevogne og mere end en snes betjente var lillejuleaften til stede ved flere indgange til Odense Universitetshospital, og alle med ærinde til sygehuset blev lukket ind og ud gennem en sluse. Årsagen skyldtes ifølge Fyns Politi en voldsepisode tidligere på aftenen.

En stor politiaktion var lillejuleaften omkring klokken 22 i gang på og ved Odense Universitetshospital i Odense, efter at der tidligere på aftenen havde været en voldsepisode i det nordøstlige Odense.

Mindst 10 patruljevogne og mandskabsvogne var til stede omkring indgangene til Lægevagten og akutmodtagelsen på Kløvervænget, og da avisen var forbi omkring klokken 23 blev der set nye betjente ankomme til stedet. Samlet har der været 25 til 30 betjente.

Flere af indgangene var bevogtet af betjente, og folk med lovligt ærinde til sygehuset skulle gennem en sluse både for at komme ind og komme ud. Det var ikke muligt at komme ud ad den sædvanlige vej fra Lægevagten, og i stedet blev man ledt bagud ad en anden vej.

Både udenfor og indenfor i Lægevagten var der betjente med skudsikre veste, og det samme var tilfældet ved indgangen til akutmodtagelsen. Avisen talte med politiets indsatsleder på stedet, som afviste at sige noget og henviste til vagtchefen i Fyns Politi.

Fyns Politi udsendte kort før midnat et tweet om, at den såkaldte skalsikring af OUH skyldtes en voldsepisode tidligere på aftenen i det nordøstlige Odense, formentligt forstaden Vollsmose. I den forbindelse var to personer blevet bragt til behandling på OUH. Kort før midnat var de færdigbehandlede, og politiet kunne derfor trække sig tilbage.

For en uge siden indførte Fyns Politi en fire ugers visitationszone efter en formodet skudepisode i Fyrreparken i Odense-forstaden Vollsmose. Om lillejuleaftens aktion ved OUH har haft noget med en verserende bandekonflikt mellem flere stridende familiegrupperinger at gøre er dog uvist.

Akutmodtagelsen på OUH har tidligere været centrum for ballade i forbindelse med bandekonflikter. I august 2013 stormede 60-70 mennesker akutmodtagelsen i et forsøg på at få fat i en såret person.

Annonce
Politiet er massivt til stede ved en storstilet aktion lillejuleaften på OUH. Foto: Bjarke Vestesen
Politiet er massivt til stede ved en storstilet aktion lillejuleaften på OUH. Foto: Bjarke Vestesen
Politiet er massivt til stede ved en storstilet aktion lillejuleaften på OUH. Foto: Bjarke Vestesen
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce