x
Annonce
Sport

Bjorkstrands uheld kan blive et hårdt slag for Columbus

Aaron Doster/Ritzau Scanpix
Den danske målsluger ramte banden uheldigt natten til fredag og måtte humpende forlade isen.

Hvis nervøsiteten breder sig på og omkring NHL-holdet Columbus Blue Jackets, er det let at forstå.

Annonce

Holdet ligger i disse uger i hård kamp for at tilspille sig en playoffplads i den stærke ishockeyliga, men de dårlige nyheder står nærmest i kø.

Ikke nok med at Columbus er kommet ind i en sløj stime med syv nederlag på stribe. Nu risikerer holdet også at måtte undvære sin danske topscorer Oliver Bjorkstrand, der ellers har markeret sig stærkt i denne sæson.

Bjorkstrand kolliderede uheldigt med banden i de sidste sekunder af den ordinære spilletid i 3-4-nederlaget til Philadelphia Flyers natten til fredag.

Han forlod humpende isen og forsøgte tilsyneladende at undgå at lægge vægten over på sit venstre ben.

Tilstedeværende journalister fortæller, at den 24-årige dansker forlod hallen på krykker og med venstre ben i en støttestøvle.

Columbus har endnu ikke kommenteret Bjorkstrands skade, men vil formentlig komme med melding i forbindelse med holdets træning fredag aften dansk tid.

Holdet er hårdt ramt af skader og har været det i det meste af sæsonen. Trods uheldene har Columbus formået at spille sig ind på playoffpladserne.

Her befinder man sig stadig, men nederlagsstimen har tæret på forspringet til de jagtende rivaler. Og hvis Oliver Bjorkstrand må sidde ude i længere tid, vil det være et hårdt slag med 20 kampe tilbage af grundspillet.

Det tidligere Herning-talent har scoret 14 mål i sine seneste 17 kampe. Hans i alt 21 mål i denne sæson gør ham til holdets topscorer målt udelukkende på scoringer.

Inden uheldet var ude natten til fredag, havde han bragt Columbus foran 1-0 og blev noteret for en assist til 2-0-scoringen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce