Annonce
Sport

Bjorkstrand vinder danskeropgør over Andersen i NHL

John E. Sokolowski/Ritzau Scanpix
Frederik Andersens 200. kamp for NHL-holdet Toronto Maple Leafs gik ikke som håbet for den 30-årige dansker.

Den danske ishockeyspiller Oliver Bjorkstrand har vundet håneretten på isen i den nordamerikanske hockeyliga (NHL) over danske Frederik Andersen.

Med en sejr på 4-3 efter forlænget spilletid vandt Columbus Blue Jackets med den danske venstre wing Oliver Bjorkstrand natten til tirsdag over Toronto Maple Leafs med Frederiksen Andersen i målet.

24-årige Oliver Bjorkstrand havde 17 minutter på isen, men bidrog ikke med mål eller assister.

30-årige Frederik Andersen havde 26 redninger i sin kamp nummer 200 for Maple Leafs og endte med en redningsprocent på 89,5 procent.

Svenske Gustav Nyquist afgjorde kampen for Blue Jackets i den forlængede spilletid, efter at den ordinære kamp endte 3-3 på Scotiabank Arena i Toronto.

Efter lige knap to minutter af den forlængede spilletid scorede Nyquist efter at have fået tildelt et straffeslag på en fejl fra Blue Jackets' Mitch Marner.

Columbus Blue Jackets var foran med 2-0 i løbet af kampens første periode, inden Maple Leafs fik vendt hele opgøret på hovedet og bragte sig foran med 3-2 i anden periode.

I tredje periode fik Blue Jackets udlignet, inden Nyquist afgjorde kampen til 4-3 i den forlængede spilletid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce