Annonce
Nyborg

Bjarne har passet parken i mere end 30 år

Bjarne Hvilsom kender parken som sin egen bukselomme. Han har nemlig selv været med til at forme den. Foto: Kasper Riggelsen
Det kræver masser af hårdt arbejde at holde det grønne område ved Strandhøjen. Mød Bjarne Hvilsom, der har været med til at forme stedet. Bogstaveligt talt.

Nyborg: Strandhøjen - eller Strandvænget som det hed engang - har levet en omskiftelig tilværelse med mange forskellige funktioner.

Lige fra amtsinstitution fra handicappede til asylcenter og nyt boligområde med plads til op mod 200 husstande.

En af dem, der har kunnet følge med hele vejen er Bjarne Hvilsom, der har passet og plejet den tilhørende park gennem mere end 30 år.

Annonce

- Da jeg blev ansat, var parken langt mere lukket, men det ændrede sig med tiden. Der var heller ikke alle de stier og små træhuse, vi kender i dag. Dem har jeg været med til at lave, og det samme gælder legepladsen og indhegningen til dyrene. Men dengang var vi også en hel del flere om opgaverne, fortæller han.

Bjarne Hvilsom blev en del af en gruppe på ni ledet af en overgartner

Gederne ser til, mens Bjarne Hvilsom har travlt med at ordne hegnet. For tiden er han også i gang med at bygge en ny indhegning til hønsene. Det har dog ikke forhindret ukendte gerningsmænd i at stjæle tre høns. Foto: Kasper Riggelsen

I dag er han den eneste, som er ansat i parken på fuld tid, og det har han det fint med, forklarer han, mens han ordner hegnet ind til gederne.

Dyrene er der nemlig endnu, også selv om man har været nødt til at flytte på nogle af dem for at få plads til de nye huse.

Det er dog efterhånden et par år siden, at man kunne opleve påfugle gå frit rundt i parken.

De larmer temmelig meget, og så var der en lidt uheldig episode med en enkelt påfugl, som blev jaget ud af parken.

Den endte i første omgang på parkeringspladsen ved Fakta på Skaboeshusevej, hvor de lavede ridser på taget af en bil.

Siden fortsatte den ned til gymnasiet, hvor Bjarne Hvilsom forsøgte at indfange den med et net, men uden held.

- Den fløj op i et træ. Derfra kom den til Sofiegården, hvor det endelig lykkedes os at fange den ved at liste den ned i en kælderskakt og fik lukket dørene i begge ender, fortæller han.

En af påfuglene har i øvrigt fået et nyt hjem, hvor der også er god plads, nemlig parken ved Egeskov Slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce