Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bjørnø skal have drikkevand gennem havledning

Bjørnøboerne får større sikkerhed for rent vand i hanerne med en ny ledning fra fastlandetl. Akivfoto.

FFV Vand A/S øger forsyningssikkerheden på Bjørnø

Faaborg: FFV har fået mulighed for at lægge en havledning til drikkevand til Bjørnø. Muligheden er opstået ved, at TDC skal lægge nyt fiberkabel til Bjørnø. Vandforsyningen har fået tilbudt at lægge en vandledning samtidig ved at betale ekstraomkostninger forbundet, der koster ekstra.

- Det betyder, at vi får lagt den 2.6 km lange havledning for omkring 20 procent af den pris, vi ellers skulle betale, siger administrerende direktør i FFV, Christian Møller, i en pressemeddelelse.

Begrundelsen for at lægge en fast ledning er dels forsyningssikkerhed, idet der er flere boringer og vandværker koblet på FFV Vand A/S' vandforsyning i Faaborg, så der kan skiftes i tilfælde af pesticidforurening eller lignende. Dels er det for på sigt at sænke prisen på vand, ved at vedligeholdelses- og driftsomkostninger erstattes af faste afskrivninger på den nye ledning.

Det betyder, at vandværket på Bjørnø lukkes, når den nye ledning er tilsluttet. Arbejdet med havledningen ventes i gang i uge 7.

Vi har haft meget kort tid til at beslutte, om vi ville benytte os af muligheden for at få ledningen lagt samtidig med TDC's nedlægning af fiberkabel. Det har derfor ikke været muligt at informere herom tidligere, siger Christian Møller, som håber, at forbrugerne vil sætte pris på den øgede forsyningssikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce