Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bjørnø skal have drikkevand gennem havledning

Bjørnøboerne får større sikkerhed for rent vand i hanerne med en ny ledning fra fastlandetl. Akivfoto.

FFV Vand A/S øger forsyningssikkerheden på Bjørnø

Faaborg: FFV har fået mulighed for at lægge en havledning til drikkevand til Bjørnø. Muligheden er opstået ved, at TDC skal lægge nyt fiberkabel til Bjørnø. Vandforsyningen har fået tilbudt at lægge en vandledning samtidig ved at betale ekstraomkostninger forbundet, der koster ekstra.

- Det betyder, at vi får lagt den 2.6 km lange havledning for omkring 20 procent af den pris, vi ellers skulle betale, siger administrerende direktør i FFV, Christian Møller, i en pressemeddelelse.

Begrundelsen for at lægge en fast ledning er dels forsyningssikkerhed, idet der er flere boringer og vandværker koblet på FFV Vand A/S' vandforsyning i Faaborg, så der kan skiftes i tilfælde af pesticidforurening eller lignende. Dels er det for på sigt at sænke prisen på vand, ved at vedligeholdelses- og driftsomkostninger erstattes af faste afskrivninger på den nye ledning.

Det betyder, at vandværket på Bjørnø lukkes, når den nye ledning er tilsluttet. Arbejdet med havledningen ventes i gang i uge 7.

Vi har haft meget kort tid til at beslutte, om vi ville benytte os af muligheden for at få ledningen lagt samtidig med TDC's nedlægning af fiberkabel. Det har derfor ikke været muligt at informere herom tidligere, siger Christian Møller, som håber, at forbrugerne vil sætte pris på den øgede forsyningssikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce