Annonce
Kerteminde

Bittens vindposer vajer over Storebæltsbroen

Vidste du, at vindposerne på Storebæltsbroen er lokalt-produceret i Kerteminde? Bitten Nannestad åbnede systue i byen for seks år siden, og det går forrygende.Foto: Helle Kryger
Storebæltsbroen er storforbruger af vindposer. De bliver til i Bitten Nannestads hænder midt i Kerteminde

Kerteminde: Næste gang du kører over Storebæltsbroen, og vindposerne blafrer som en advarsel til lette køretøjer om sidevind, kan du sende en kærlig tanke til en lille gul ejendom i Vestergade i Kerteminde. Her holder Bitten Nannestad nemlig til i sin systue, som hun åbnede for seks år siden.

Hun forlod jobbet som pædagog på en specialinstitution for at blive iværksætter, og i dag kommer cirka 50 kunder forbi butikken hver uge for at få lavet småreparationer af tøj og tekstilgenstande. Intet er for småt - eller for stort. Om det er hynder til Amanda Bar, der skal ombetrækkes, eller Storebæltsbroen, der skal have nye vindposer.

- For cirka fire år siden kom Erik fra Hejtex forbi og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at tage den særlige opgave ind. De havde mønster og skabelon, så det var bare at gå i gang. Det var en spændende udfordring, og nu syr jeg vel 25-30 vindposer om året, fortæller Bitten Nannestad.

Annonce

- Nogen gange må jeg lige slå mig selv på skulderen og sige: Hold da op, det er lykkedes. Du lever jo af det.

Holder kun et halvt år

Hver vindpose er 1,8 meter i længden og har en omkreds på cirka 130 centimeter i toppen. Vinden er hård ved stoffet, så en vindpose holder kun et halvt års tid.

- Vindposerne er den eneste opgave, jeg har løbende. De består af temmelig mange firkanter, så når jeg kan finde tid til det mellem de andre ad hoc opgaver, giver jeg den lige gas med vindposerne, fortæller hun.

- Nu har vi også lige fået Farø-broerne ind, supplerer hun.

Rider på genbrugsbølgen

Bitten Nannestad er oprindeligt uddannet håndarbejdslærer, og hun har 30 års erfaring med at sy. Inden hun åbnede butikken, løste hun syopgaver for venner og familie fra sit syværksted hjemme i Mesinge.

Bittens Systue lever godt på genbrugsbølgen:

- Vi er begyndt at se flere og andre typer kunder i butikken. Det er som om, at folk er begyndt at tænke over, at de kan få repareret deres tøj i stedet for bare at købe nyt. Om det er en knap, der er faldet af et par bukser eller en lynlås, der er gået i stykker i en jakke. Der er mange, der ikke kan finde ud af den slags, fortæller Bitten Nannestad.

Hun har endda fået råd til at ansætte en medhjælper nogle timer om ugen:

- Nogen gange må jeg lige slå mig selv på skulderen og sige: Hold da op, det er lykkedes. Du lever jo af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce