Annonce
Kerteminde

Bitten løser dine syopgaver

Bitten Nannestad er oprindeligt uddannet håndarbejdslærer på Kerteminde Husflidshøjskole. Hun har 30 års erfaring med at sy.

Kerteminde: Driller lynlåsen, er bukserne for lange, eller har du brug for at få syet nyt betræk til de stole, du arvede af din farmor? Nu er der hjælp at hente på anden sal i kunst - og handelshuset, Vesterhus i Kerteminde. Her har Bitten Nannestad fra Mesinge åbnet en lille systue, hvor hun som udgangspunkt tilbyder reparationer af tøj, men hun kaster sig også gerne ud i andre projekter.

- Hvis folk bare kigger ind med det, så skal jeg se, om jeg kan klare ærterne, smiler hun.

- Jeg vil gerne se, om jeg kan reparere det meste.

Bitten Nannestad er oprindeligt uddannet håndarbejdslærer, og hun har 30 års erfaring med at sy. De seneste år har hun fra sit lille syværksted i sit hjem i Mesinge løst syopgaver for venner og familie.

For tre år siden stoppede hun som pædagog. Hun har herefter tre måneder om sommeren arbejdet som tjener på fuld tid i Café Kirkeladen i Mesinge, men når højsæsonen er slut, har hun været nødt til at være på supplerende dagpenge. Det vil hun helst undgå. Derfor besluttede hun sig for at kaste sig ud i at lade sig momsregistre og blive selvstændig syerske.

- Det vil være dejligt at kunne kombinere to ting, jeg holder meget af - arbejdet i Café Kirkeladen og timerne ved symaskinen, forklarer hun og ser frem til at møde kunder i sin lille sybutik, "Bittens systue."

I sybutikken har Bitten Nannestad også tasker og kurve til salg - ting, som hun har skabt med sine veninder, Hanne Blanchfield, der til dagligt bor på Sjælland, og Hanne Christensen, der er bosat i Sønderjylland. Bitten Nannestad lærte de to at kende, da hun gik på Kerteminde Husflidshøjskole.

De tre veninder kalder deres ting for "Finurligt remix."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Assens

Lasse & Mathilde på Tobaksgaarden

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Annonce