Annonce
Kultur

BISTRO Bondemad i særklasse

Restaurant no. 61 emmer af charme, selvtillid og lækre anretninger. Smagen er skruet helt i vejret, og priserne for mad- og vinmenu ligger fortsat på den gode side af rimelig. Foto: Claes Bech-Poulsen

Restaurant no. 61

Kongensgade 61 5000 Odense C Tlf.: 61 69 10 35

www. restaurant.no61.dk

- Det er som om, at alt bare smager af mere, siger min ledsager eftertænksomt, da vi er nået frem til kaffen.

Den sætning opsummerer perfekt vores aften på Restaurant no. 61 på hjørnet af Kongensgade og Vindegade i Odense.

Menuen, som naturligvis byder på forret, hovedret og dessert, er kogt ind til to valgmuligheder inden for hver kategori. Man kan også vælge entrecôte eller tournedos. Der er ligeledes mulighed for at købe stegt foie gras til nogle af retterne.

Vi holder os til det simple og nøjes med at teste efterårsmenuen.

madanmeldelse af Restaurant No. 61

Ikke som hos mormor

Jeg har ikke smagt boller i selleri, siden jeg som knægt tumlede rundt på heden i Vestjylland. Den ret, min ledsager får præsenteret, minder dog på ingen måde om min mormors kødgryder.

Det gamle bondemåltid er forvandlet til en fyrstelig forret. Sellerien er pureret til en lind og cremet suppe lavet på en kraftig fond og med trøffel - uden at det dog dominerer smagen af rodfrugten. Kødbollerne er nærmest rillette-agtige i konsistensen. Møre og spækkede med smag. På alle måder en god start.

Fisken på min side af bordet er ikke mindre delikat. Små, faste stykker rimmede laks med pære, tyttebær, nødder og grønkål vendt i syrnet fløde. Der er god balance mellem fiskens fedme, det sure og det søde fra frugten og kålens bitterhed. Det smager skønt, men retten når ikke helt samme højder som den, min ledsager smæsker i sig.

Restauranten er ikke voldsomt fyldt - en torsdag aften først på måneden taget i betragtning. Betjeningen er derfor vaks, og vi får knap nok tid til at fordøje indtrykkene fra den første ret, før hovedretten står foran os.

Jeg får stegt unghanebryst med svampe og morkelsauce. Igen er der skruet helt op for smagen. Fjerkræet er smukt tilberedt. Saftigt og med sprødt, gyldent skind. Svampene hiver efteråret ind i retten. Saucen er tung på den gode måde og med tilpas sødme. Min eneste anke er de små stykker rød grønkål, som ender med blive lidt slatne i saucen uden at bidrage positivt.

Kålen kunne med fordel have været ristet af. Det frembringer en nøddeagtig smag, som ville have klædt retten.

Dagens fisk, som min ledsager får serveret, viser sig at være kuller, som er i familie med torsken. Tilberedelsen sidder lige i skabet. Sprød overflade, let og blød i kødet. Den kraftige spinatcreme har en god syre og leder - sammen med parmesanosten - tankerne hen på pesto. Den bliver dog en smule voldsom i længden, og min ledsager havde fortrukket den "on the side", så hun selv kunne styre doseringen.

Kartoflerne får vi til gengæld i en lille skål ved siden af. De er jævnt kedelige. Nogle er overtilberedte, andre har ikke fået helt nok, men de består alle testen: At opsuge de lækre saucer.

Annonce

1-0 til Danmark

Desserterne består af to klassikere - en fransk og en dansk. Vi vælger begge citronfromage over crème brûlée.

Citronfromagen er luftig og frisk og bliver serveret med en mild og cremet vaniljeis samt knasende stykker pund-til-pund-kage. Simpelt og sublimt.

Til desserten får jeg en fyldig og rund sauternes fra Château Piada Barsac, som lige sætter prikken over de to i'er.

Vi bestiller kaffe. Endelig er det som om, at tjenerne finder et roligere gear, og vi får tid til at reflektere over vores madoplevelse.

Det er her - efter at min ledsager smager på en af vaniljekransene - at udtalelsen, der indleder denne anmeldelse, falder.

Den Danske Spiseguide har netop kåret Restaurant no. 61 som årets brasseri/bistro 2014. Om det er fortjent, skal jeg ikke kloge mig på. Dertil er min viden om de danske brasserier for snæver. Én ting er dog stensikker:

Man spiser godt på Restaurant no. 61. Så godt, at vi er villige til at se igennem fingre med de kedelige kartofler og det opskruede serveringstempo. Så godt, at vi også lever med, at priserne er steget, siden vi sidst var på besøg for et par år siden.

Derfor ender Restaurant no. 61 med at få fem solide og absolut velfortjente stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Venstre klar med plan for trafikken: Vil have ekstra milliard til støjbekæmpelse - tre fynske byer nævnes

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce