Annonce
Kultur

Bisonokse - fra jord til bord

Ditlevsdals Bison Farm - mad anmeldelse.

Ditlevsdals Bisonfarm serverer et autentisk indianer-måltid i en opdateret udgave

Det er ikke hver dag, at man kan betragte sit måltid i den fri natur - eller rettere en af artsfællerne, men maden går i bogstaveligste forstand omkring restauranten på Ditlevsdal Bison Farm.

De store brune dyr er naturligvis godt hegnet ind, og den ene af indehaverne, Yvonne Ove, tager imod gæsterne i døren - familier og større selskaber, som skal smage på hovedattraktionen ved bisonfarmen.

Vi er til buffet - a la carten er sløjfet denne fredag aften - og en stribe unge medarbejdere står klar til at sende fade ind på bordene. Stemningen blandt gæsterne er munter og uhøjtidelig. Vi har roser på bordet, levende lys og velklædt personale - og buffeten bliver holdt skarp og indbydende hele aftenen igennem - og dermed lever Ditlevsdals Bison Farm fint op til den første og afgørende paragraf i Loven om Buffeter. Til gengæld ved betjeningen ikke meget om vinkortet, da jeg spørger til den argentinske malbec Puestero.

- Den er en af de dyreste, så den er nok god, lyder svaret.

Men Ditlevsdal Bison Farm giver sig ikke ud for at være noget, som den ikke kan leve op til, så den slags er til at leve med. Her er bison i rigelige mængder, og det er blot at træde an foran den unge kvinde med den japanske Global-klinge og de to stege for at bede om mere - af enten langtidsbraiseret bovsteg eller en rosa-stegt klump fra den anden ende af dyret.

Ditlevsdals Bison Farm - mad anmeldelse.

Fattigt på fedt

Bisonkød er fattigt på fedt, rigt på smag, og bovstegen er dejligt mør og smagfuld i retning af det kogte. Klumpstegen er nydeligt rosa og saftig i sit indre, men knap så mør, og det er et pænt udvalg til kuvertprisen på 265 kroner.

Bisonoksernes lidt kontante, prustende fremtoning på markerne bør ikke afholde nogen fra at nyde deres kød: Smagen skejer ikke voldsomt ud i forhold til deres tamme danske slægtninge på stald, men den er fin uden at have præg af vildt.

Ditlevsdals Bison Farm - mad anmeldelse.
Annonce

Spinatflan uden salt

Tilbehøret består her først på sæsonen af nye danske kartofler vendt med persille, en lækker frisk salat med grønne og hvide asparges i rigelige mængder og en pikant chutney på tomat foruden en appetitlig grøn salat.

Man kan også vælge en traditionel bagt kartoffel, og der er trekantet spinat-flan - lidt for usaltet og med fornemmelsen af finthakket spinat fra frost - og de på kortet stuvede svampe er altså champignon. Brødet er hjemmelavet på den tunge, hjemmelavede måde, men på bundlinjen serverer Ditlevsdal Bison Farm ærlig mad i et fint snit til kuvertprisen. Børn under 12 år spiser med for 140 kroner - og buffeten slutter med tærte og isroulade. Og jo, Ditlevsdal Bison Farm er et oplagt sted at tage ungerne hen: Værtsparret har indrettet et legerum med elektroniske og analoge tilbud til små og store unger, her er tilpas uhøjtideligt, og så kan man strække ben efter måltidet og betragte en godmodigt, gumlende bisontyr efter en tur over den grønne plæne.

Ditlevsdals Bison Farm - mad anmeldelse.
Annonce

Frit valg til ungerne

Vi får undervejs hjælp fra flere unge piger, og den ufaglærte betjening skinner igennem uden at være generende: Mine to medspisere på 8 og 10 år oplever at få lov til selv at tage stilling til, om de skal have endnu en Seven Up uanset, at det ikke er dem, der betaler regningen. Og sodavandsflaskerne på bordet ryger retur til køkkenet, selv om ungerne ikke har drukket helt op.

Den ufaglærte betjening er dog en del af præmissen i Morud, så det er for så vidt i orden. Og der er styr på tingene i Morud: Glade smileys og orden i gårdbutikken. De lyse og luftige lokaler er indrettet, så tankerne glider til North Dakotas vidder med de vilde bisonokser på præriesletterne.

Annonce

Gæster fra Svendborg

Maden kan trække gæster helt fra Svendborg op på den nordfynske prærie. Sydfynboerne er lidt skuffede ved udsigten til, at gårdbutikken er lukket denne fredag aften. Men Yvonne Ove åbner butikken, da det store ryk foran buffeten er overstået.

Regningen lander på 1138 kroner, og man kan både tage børn og ganske sultne familiemedlemmer med til den nordfynske prærie uden at blive ruineret. Vi kvitterer med fire pæne stjerner til attraktionen for en god sammenhæng mellem pris og kvalitet i - næsten - wildwest-agtige rammer.

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Kerteminde For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kerteminde

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce