Annonce
Livsstil

Biskoppens bedste jul: Juleaften i sømandskirken

Biskop Peter Skov Jakobsen. PR-foto: Sille Arendt
Biskop Peter Skov-Jakobsens bedste juleoplevelse fandt sted i England i en sømandskirke i selskab med flere nationaliteter.

- Jeg vil gerne pege på en jul, som blev noget helt særligt for vores familie. Det var en jul, vi holdt i sømandskirken i Hull, som ligger i det nordøstlige England. Jeg var assistent og siden præst i sømandskirken, og et år endte vi med at fejre jul med en besætning på 20 søfolk fra mange forskellige nationer. Normalt fejrede vi sammen med de lokale svenskere, danskere og nordmænd, men nu fik vi altså også besøg af en hel besætning i sømandskirken. For mine døtre og jeg var det noget helt særligt at fejre jul med mennesker, som var uden for familiens skød, og det har faktisk hængt ved lige siden. Vi lavede mad, pyntede juletræ og hyggede sammen hele dagen. Vi var fælles om at skabe den juleaften, og det var sådan en dejlig aften. For min familie er det nok ikke en helt rigtig juleaften, hvis ikke der er andre end familien med.

- Familieglæden bliver større af, at man er fælles om noget. Som præst har jeg mødt mange mennesker, hvor lugten af gran var rædselsfuld, fordi den mindede dem om deres ensomhed, og at de ikke havde hjemme i nogen sammenhænge. Jeg lærte i sømandskirken, at vi er hjemme i hinandens sammenhænge, og at man sagtens kan åbne juleaften for andre. Og jeg tror faktisk ikke, at vi nogensinde holdt en jul i England, hvor der ikke var en sømand eller syg student, der ikke kunne komme hjem.

Peter Skov-Jakobsen

Peter Skov-Jakobsen (født 1959) er cand.theol. (1993) og har været biskop i Københavns Stift siden 1. september 2009.

Han er opvokset i Korup ved Odense.

I ni år studerede han og arbejdede som assistent og siden som sømandspræst i sømandskirken i Hull i England. I årene 2001-2002 og 2008-2009 var Peter Skov-Jakobsen periodevist udsendt som orlogspræst i forbindelse med Søværnets operationer i henholdsvis Middelhavet og Adénbugten i det Sydarabiske Hav. Af samme grund har han også prøvet at holde jul på et krigsskib.

Peter Skov-Jakobsen har siden 1. januar 2017 været kommandør af Dannebrogordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce