Annonce
Livsstil

Biskoppens bedste jul: Juleaften er der altid lys

Biskop Tine Lindhardt. PR-foto: Ard Jongsma
Den bedste juleaften for biskop Tine Lindhardt var den sidste jul, som hun fejrede med sin mand, inden han gik bort.

- Min bedste jul er lidt speciel på den måde, at den også var omgærdet med vemod. Det var den sidste jul, jeg holdt med min mand. Han var syg og døde i 2014, og vi vidste godt, at det kunne blive hans sidste jul. Men den jul rummede alt det, som jul betyder for mig, og det er kirke, familie, traditioner, samvær og salmer. Og så handler julen også om, at uanset hvor mørkt det er, både bogstaveligt og i overført forstand, så er der altid lys. Der er altid mere at sige.

- Vi havde inviteret min mands fire børn fra hans første ægteskab, vores to sønner og min far og hans kone, så vi var ganske mange. Vi dækkede et meget langt bord, og så lavede vi den traditionelle julemad. Vi var også i kirke, for det hører med til enhver jul - både juleaften og første juledag om morgenen. Det betød meget for min mand at være med den juleaften. Han var ramt af Alzheimers, så han kunne ikke følge så meget med i salmerne, men gudstjenesten sad ham i kroppen og Fadervors ord fandt ham på tværs af alt. På samme måde, hvis man måske ikke kommer så meget i kirken, så ved man, at den er der, og kroppen ved, hvad man skal gøre, når man har brug for den.

- Efter maden dansede vi om juletræ, og fordi vi var så mange, dansede vi i flere kæder. Vi sang ”Nu er det jul igen”, og så løb vi rundt i hele huset. Min mand kunne ikke være med, men så sad han og tronede på en stol, og så hilste vi på, hver gang vi kom forbi. Det var en aften, som var fyldt med glæde og vemod.

Tine Lindhardt

Tine Lindhart (født 1957) er dansk cand.theol. (1984) og har siden november 2012 været biskop over Fyens Stift.

Tine Lindhart har desuden været generalsekretær i Det Danske Bibelselskab, klummeskribent ved Politiken, feltpræst, undervisningsassistent i Gammel Testamente ved Aarhus Universitet og skrevet bøger, blandt andet "Sesams Børnebibel".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce