Annonce
Assens

Birthe og Kjeld deler deres oase med turister: - Gæsterne skal vide, at de ikke er på et hotel

Kjeld og Birthe Johansson fra Assens valgte for fire år siden at starte deres eget Bed and Breakfast, som de kalder Oasen. De har fået mange hyggelige stunder sammen med deres gæster fra ind- og udland. Foto: Sandra Goldek
For fire år siden inviterede ægteparret Birthe og Kjeld Johansson første gang fremmede ind i deres hjem i Assens. Det har budt på mange nye bekendtskaber og hyggelige stunder.

Assens: Birthe og Kjeld Johanssons Bed and Breakfast hedder "Oasen", og navnet stemmer godt overens med dét, som øjet ser, når man åbner porten fra vejen og går ind på deres brostensbelagte gårdhave.

Man føler faktisk, at man træder direkte ind i et maleri af Claude Monet. Eller... måske er det også lige at stramme den, men der er i hvert fald mange flotte farver her i haven, hyggelige kroge og en fornemmelse af, at man befinder sig i 1800-tallet.

68-årige Birthe og 76-årige Kjeld Johansson bor i et byhus fra 1870, og i deres lukkede gårdhave er der et lille anneks, hvor deres overnattende gæster bor. Her er der eget bad, køkken, gang og en stor kombineret stue og soveværelse med plads til to personer.

Det pensionerede ægtepar elsker at dele deres lille oase med turister i højsæsonen, og det har de gjort i tre sæsoner nu.

Annonce

Fik hjælp til opstart

Det var dog tilfældigt, at de valgte at lave et Bed and Breakfast.

- Annekset brugte vi til vores børn, venner og familie, når de var på besøg, så det stod ofte tomt i lang tid. Flere sagde til os; "Jamen, hvorfor laver I ikke et Bed and Breakfast?". Vi tænkte over det, og så kom nyheden om, at der manglede overnatningsmuligheder i Assens. Så lå det lige til højrebenet, at vi skulle gøre det, fortæller Birthe Johansson.

Ægteparret nyder at dele deres hyggelige gårdhave med gæster, som overnatter i det lille anneks til venstre. Privatfoto

Men hvordan kommer man i gang med sådan et projekt, når man aldrig har prøvet det før? Jo, der var skam hjælp at hente hos Visit Assens, hvor Birthe Johansson henvendte sig.

- Louise (Skøtt Christensen, bureauleder, red.) fra Visit Assens kom herned. Vi skulle selv tage billeder og udarbejde en beskrivelse af stedet, som blev lagt ind på Visit Assens' hjemmeside. De var meget søde og behjælpelige, når vi havde spørgsmål til forskellige ting. Kort tid efter fik vi de første bookinger, lyder det fra parret, som ikke fortryder deres beslutning.

- I begyndelsen skulle jeg lige vænne mig til at dele vores have med andre mennesker. Men nu nyder jeg det, og jeg kan godt lide at komme ned i haven og få en hyggesnak med folk, siger Birthe Johansson.

Kjeld Johansson supplerer;

- Ja, vi har nydt mange gode snakke over en kop kaffe, et glas vin, øl eller vand med med vores gæster herude i haven.

Annonce

Det gode værtskab

Når man bestiller en overnatning hos Birthe og Kjeld Johansson, er det vigtigt for dem, at gæsterne føler sig hjemme.

- Hvis man ønsker morgenmad, får gæsterne at vide, at vi bager selv. Kjeld bager rugbrød, og jeg bager boller, og det plejer vores gæster godt at kunne lide, siger Birthe Johansson.

Hjemme hos Birthe og Kjeld Johansson bager de selv, og det er blandt andet Kjeld Johanssons hjemmebagte rugbrød, som gæsterne kan få serveret til morgenmad, hvis de ønsker det. Foto: Sandra Goldek

De første bookinger triller ind først på året, og så tynder det ud i slutningen af august. I juli 2020 havde Oasen 24 overnatninger i alt. Prisen for en overnatning er 650 kroner.


Gæsterne skal bare vide, at de ikke er på et hotel, hvor man bare går forbi receptionen, men at de bor på vores sted.

Kjeld Johansson, vært på "Oasen"


Birthe og Kjeld Johansson er begge er enige om, at intentionen med Oasen ikke kun er at tjene penge, men også at have det hyggeligt.

- Vi har aldrig gjort det for pengenes skyld. Vi er pensionister og ville gerne have noget, som vi kunne hygge os med at lave. Og det gør vi i den grad, siger Birthe Johansson.

For hende og hendes mand betyder det sociale i at have fremmede boende meget.

- Vi vil gerne snakke med de folk, der kommer og bor her, men vi forventer selvfølgelig ikke at skulle snakke med dem hele tiden. Gæsterne skal bare vide, at de ikke er på et hotel, hvor man bare går forbi receptionen, men at de bor på vores sted, siger Kjeld Johansson.

Annonce

Gæsterne inviterer

Parret har haft mange danske gæster boende, men også folk fra dele af Europa og USA. Det er der kommet nye bekendtskaber ud af.

- Vi havde engang et tysk ægtepar boende, som vi snakkede rigtig godt med. Da de rejste, fik vi både deres adresse og en invitation til at komme og besøge dem, fortæller Birthe Johansson.

- Ja, og så var der et par fra Helsingør, som vi besøgte, da vi var i København for et par år siden. Manden havde arbejdet på værftet en del år, og jeg selv har også arbejdet på skibe, så han ville gerne vise os rundt på søfartsmuseet. Det er da skønt, at man kommer til at snakke så godt med hinanden, at man ligefrem bliver inviteret på rundvisning, siger Kjeld Johansson.

Nu ser ægteparret frem til den kommende sæson og glæder sig til at hilse på deres gæster. Og hvem ved? Måske bliver det til nye bekendtskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brud på regler: Orifarm beklager støtte til Troels Lund men vil ikke fortælle, om andre politikere har fået penge

Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Odense

Taskerøver væltede kvinde omkuld

Annonce