Annonce
forside

Birkholmfiskere: Raser over druknet skarv

Fiskerne Frede og Morten Mortensen fra Birkholm er vrede over fund af død skarv, der druknede på grund af forskningsudstyr om benet

Annonce

For brødrene Frede og Morten Mortensen begynder dagen med en fisketur i havet omkring fødeøen Birkholm. Sådan har det været, så længe de husker. Men en morgen i efteråret 2014 er noget anderledes.

En død skarv sidder fast i brødrenes bundgarn. Ved nærmere eftersyn viser det sig, at skarven er udstyret med gps og ringe i metal og plastik om det ene ben. Skarven er derfor druknet i garnet. Udstyret om benet har sat sig fast. Brødrene var rystede over synet.

- Det er simpelthen dyrplageri. At der både er plastik- og metalringe og gps. Det er mange ting, siger Frede Mortensen.

Annonce

Beklageligt at den druknede

I samarbejde med Fyns Amts Avis finder brødrene senere ud af, at udstyret på den døde skarv tilhører Jannie Fries Linnebjerg, der forsker i havfugle ved Aarhus Universitet.

Hun har udstyret i alt 15 skarve med gps’er for at undersøge skarvens unikke dykkeradfærd. Men hun kan godt forstå, at brødrene fra Birkholm kan synes, at det er synd for dyret.

- Det, at de flyver rundt med loggere (gps, red.) på ryggen og på benet, ser vi ikke som dyrplageri. Men det var bestemt ikke tiltænkt, at skarven skulle drukne, og det er meget beklageligt, siger Jannie Fries Linnebjerg.

Læs mere i avisen tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce