Annonce
forside

Birkholm- posten igen uden fast fører

Adskillige gange siden sin tiltræden i september oplevede bådfører Anders Mosegaard Rasmussen, at Birkholmposten er svær at manøvrere i frisk vejr. Det var dog lønnen, der fik ham til at kvitte jobbet.

Efter tre måneder i jobbet har Anders Mosegaard Rasmussen forladt både postbåden og Ærø

Annonce

BIRKHOLM/MARSTAL: Efter blot tre måneder bag rattet på Birkholmposten, har 43-årige Anders Mosegaard Rasmussen meget pludseligt forladt jobbet som bådfører og taget hyre på et skib i udlandet.

Umiddelbart efter sin tiltræden i september lød den nye bådfører ellers meget entusiastisk og opsat på at udvikle jobbet, men med en fortid som velbetalt besætningsmedlem på et Esvagt-fartøj, blev det for svært at få lønnen som bådfører til at slå til. Jobbet på Birkholmposten udgør kun 70 procent af et fuldtidsjob - og lønnen ligeså, men samtidig er man meget bundet, fordi man skal stå til rådighed i tilfælde af diverse ekstrature.

Ved leveringen af den nye postbåd til Birkholm i efteråret 2006 gik den hidtidige mangeårige bådfører Gustav Anneberg Jensen på pension, og siden har kommunen haft rigtig mange problemer. Både med den nye båd, der lider gevaldigt under forskellige mangler eller fejl i konstruktionen, og også problemer med at finde en ny bådfører, der ønskede at fortsætte i jobbet.

Annonce

Arbejder på højtryk

Selv om Anneberg Jensen dengang valgte at geare ned, er han stadigvæk meget aktiv på ruten. Han bliver gang på gang tilkaldt, når en af de ansatte bådførere igen forlader jobbet, og faktisk passer han også ruten her i januar under Anders Mosegaard Rasmussens opsigelsesvarsel.

Havnefoged Torben Lunnemann Frederiksen arbejder i øjeblikket på højtryk for at finde en løsning på problemet med den faste bådfører.

- Ja, jeg forhandler i øjeblikket med et par stykker, men vi kan jo slet ikke nå at opslå stillingen her inden 1. februar. Problemet er, at man ikke udelukkende kan leve af den løn, og oven i det er man meget bundet. I sidste omgang fik vi endda ordnet det sådan, at vedkommende har fri hver fjerde weekend og samtidig har en ugentlig fridag, som man så kan samle sammen til for eksempel en uge - ud over almindelig ferie selvfølgelig, fortæller havnefoged Torben Lunnemann Frederiksen.

Annonce

Et misfoster

Hvad angår selve båden, som kommunen købte nybygget fra Faaborg Værft, har skibsingeniør Jens Kristensen brugt de seneste måneder til at foretage forskellige målinger, der måske kunne klarlægge, hvordan voldsomme rystelser, en øredøvende larm og almen dårlig manøvredygtighed ved den mindste søgang kunne afhjælpes.

Når det arbejde snart er slut, så skal Ærø kommune, Faaborg Værft og parternes advokater forsøge at finde ud af, hvem der har ansvaret for bådens forskellige dårligdomme - og navnligt, hvem der skal betale for at få dem udbedret. Havnefogeden lægger ikke fingrene imellem, når han omtaler den kun tre år gamle postbåd.

- Den er et misfoster af rang, og jeg fatter simpelthen ikke, at nogen af de såkaldt kyndige, der var med til at beslutte, hvordan den skulle udformes, kunne gå med til det der. Den egner sig faktisk kun til at sejle i stille vejr, siger Torben Lunnemann Frederiksen.

Annonce

Is-problemer

I øjeblikket begynder grødisen af give problemer for postbåden, der normalt kan sejle med op til ti passagerer om bord. Den kan ikke sejle, hvis isen bliver for tæt, og den havnebåd, der kan sættes ind som afløsning, må ikke medtage passagerer, så det dur heller ikke.

Den tidligere postbåd blev udskiftet, fordi den i en alder af 30 år efterhånden krævede stadigt mere kostbare reparationer. Den nye postbåd har på nuværende tidspunkt givet anledning til så mange panderynker, ærgrelser og problemer, at flere sandsynligvis længes efter forgængeren.

Faaborg Værft har leveret en båd med næsten identisk konstruktion til ruten mellem Kerteminde og Romsø. Den sejler dog kun fast om sommeren og skal derfor ikke fungere i hårdt vintervejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce