Annonce
Kerteminde

Birkende: Borgerforening vil redde bygning, kommune har dødsdømt

Gang på gang har Birkende Borgerforening formået at redde "Flagermusen" fra nedrivning, og nu prøver de en gang til. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Birkende: Efter adskillige års tilløb tegner alt til, at det bliver i 2020, at barakkerne ved Hans Tausen Center bliver revet ned. Samtidig er det meningen, at den gamle murstensbygning, graverkontoret er sammenbygget med, skal rives ned. Det er den del af den gamle skole, der i daglig tale kaldes "Flagermusen".

Men Birkende Borgerforening vil det anderledes. De har kæmpet ihærdigt, siden den første dødsdom over Flagermusen blev afsagt i 2013, og indtil nu er det lykkedes dem at få udskudt nedrivningen. Nu prøver de igen.

Politikerne er ellers meget indstillet på at nedrive bygningen, der ifølge dagsordenen for økonomiudvalget, har sætningsskader, nedhængende etageadskillelse, en trappe der har sat sig 30 centimeter og "er på vej underud", samt et utæt tag.

Annonce

Købstilbud: 10 kroner

Uanset den ikke særligt flatterende beskrivelse, man kan læse i økonomiudvalgets dagsorden, så har Birkende Borgerforening nu afgivet et købstilbud på bygningen.

Da den jo ikke er i så god stand, byder de 10 kroner. De skriver i købstilbuddet, at de vil søge fonde til renovering af bygningen. De er dog forberedt på, at det kan vise sig svært at finde pengene, og derfor vil de have ret til at levere bygningen tilbage til kommunen efter fem år. Desuden beder de om at få et driftstilskud på 5.000 kroner om året i de fem år.

Købstilbuddet blev behandlet på økonomiudvalgets lukkede møde. Politikerne sagde hverken ja eller nej til tilbuddet, men bad forvaltningen gå i dialog med borgerforeningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce