Annonce
Kerteminde

Birkegården i Marslev i hastig vækst: Økologiske retter hitter

Storkøkkenet i BIrkende blev startet af Francesco Ulisse, som her lavede lasagne, som vor mor hjemme i Italien lavede den. Birkegården's, der drives af Flemming Hemme og Francesco Ulisses søn Steffen, har overtaget både køkken og opskrift. Arkivfoto: Trondur Dalsgard
I sommeren 2017 overtog Birkegården køkkenet i Marslev, hvor Francesco Ulisse i et par år havde lavet lasagne. Nu indgår lasagnen i Birkegårdens sortiment, og allerede i 2018 gik regnskabet i plus.

Marslev: De lækre økologiske produkter fra mærket Birkegården's finder man blandt andet på hylderne i Magasin, Mad & Vin og Føtex. Trøffelsupper, chili con carne, lasagne og meget mere lige til at varme op og spise med god samvittighed.

Og de lækre retter er kogt i et køkken i Marslev.

Firmaet, der står bag Birkegaarden's hedder GnC Engros, som drives af Flemming Hemme og Steffen Ulisse. De startede for nogle år siden firmaet Grab 'n' Cook, hvor de lavede den gode mad og solgte den til kunder i København.

- Men så var der stormagasiner, der fik øje på vores mad, og så blev det mere interessant at sælge en gros end direkte til forbrugerne, fortæller Flemming Hemme.

Det førte hurtigt til, at de manglede et større køkken, og så var der jo køkkenet i Marslev, hvor Steffen Ulisses far Francesco havde sat en produktion af lasagne i gang - en lasagne som vor mor hjemme i Italien lavede den.

- Vi overtog i sommeren 2017 Francescos køkken og lasagneopskrift, og nu indgår den i vores sortiment, der også tæller sådan noget som vegansk bønneragout og tomatsuppe.

Annonce

Rører selv i gryderne

Det er de to bagmænd selv, der sammen med en ansat laver maden, og de laver det hele fra bunden.

- Vi er enige om ikke at gå på kompromis med noget. Der har været tilbud fra nogle, der gerne ville føre vores produkter, hvis vi satte prisen ned, men så skal vi slække på kvaliteten, og det vil vi ikke.

Det ser ud til at give pote, for selvom firmaet er så ungt, og det generelt hedder sig, at man skal regne med underskud i begyndelsen, så har de allerede i regnskabet for 2018 fået plus på bundlinjen. Firmaet havde sidste år et overskud på 113.239 kroner før skat mod et underskud på 112.216 kroner året i forvejen.

- Det tager tid at bygge et brand op, men det går den rigtige vej. Og så har vi den fordel, at vi ingen gæld har. Vi er enige om, at vi ikke gider at låne penge. Virksomheden må vokse i den takt, vi har råd til, fortæller Flemming Hemme.

- På den måde slipper vi for stress, og vi lader os ikke presse til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];