Annonce
Indland

Bios-tillidsmand ser lys forude efter aftale med region

Fælles tillidsmand for Bios-redderne er fortrøstningsfuld oven på den indgåede aftale med Region Syddanmark.

Bios-redderne er sikret ro og stabilitet, og derfor er deres fællestillidsmand, Christian Stigaard, fortrøstningsfuld.

- Ord som stabilitet og ro gik over mødebordet en del gange, og det er det, mine kolleger har brug for, siger.

Region Syddanmark indgik onsdag aften en midlertidig aftale med kuratorerne om at drive det konkursramte ambulanceselskab Bios videre på regionens regning.

På sigt er målet, at Region Syddanmark skal overtage Bios' aktiviteter permanent.

Det glæder Christian Stigaard.

- Jeg er meget fortrøstningsfuld. Jeg ser lyst på udviklingen. Det har været en periode med manglende stabilitet, og det her er for os en mulighed for at få den stabilitet, siger han.

Redderne er garanteret deres løn i overgangsperioden, men det er fortsat uvist, om de kan hente de penge hjem, som de har til gode i konkursboet i form af blandt andet overarbejde.

- Den bekymring har jeg stadigvæk. Vi er blevet forklaret, hvordan vi skal bruge Borger.dk og på den måde hente det hjem. Men vi får nok ikke det hele den vej igennem, siger Christian Stigaard.

Både op til og siden det hollandske selskab Bios overtog ambulancedriften i Region Syddanmark for mindre end et år siden, har selskabet haft problemer.

Blandt andet har de haft problemer med at finde reddere nok til at udfylde vagtplanen. Som alternativ måtte de lære tyske reddere dansk.

Region Syddanmark valgte til sidst at begære selskabet konkurs. Det skyldes blandt andet, at Bios ikke har tilbagebetalt 31,5 millioner kroner, som regionen ved en fejl udbetalte til ambulanceselskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce