Annonce
Assens

Biograf laves bedre

Erik Roskjær er formand for Haarby Bio Forening, en forening af frivillige som driver biografen i Strandgade i Haarby. Foto: martin Kloster
Haarby Bio er ved at blive opgraderet for godt 100.000 kroner. Kodeordet er tilgængelighed, fortæller biografformand Erik Roskjær.

Haarby: Film skal ses i biografen, lyder et gammelt sagn.

Men film i Haarby Bio skal nu også ses i en opgraderet biograf. I løbet af den kommende tid skal biografen renoveres for godt 100.000 kroner, fortæller Haarby Bio Forenings formand, Erik Roskjær.

Det sker gennem egne midler og fondsmilder.

Kodeordet er tilgængelighed. Der er lagt fliser, så kørestolsbrugere meget lettere har adgang til biografsalen. Desuden lokkes der med gratis kaffe.

- Det skal være en biograf for alle, fortæller Erik Roskjær.

Tre vinduer på førstesalen til operatørrummet er blevet dækket til af en logisk grund.

- Når vi viser film, skal der være mørkt. Så har vi fået lavet et vindue bagud som sikkerhedsudgang, fortæller formanden.

Desuden skal kontoret i operatørrummet opgraderes, operatøren skal kunne sidde bedre og der skal gulvtæppe på gulvet, oplyser Erik Roskjær.

Murværket får sig også en tur med maling og reparation, hvor det er påkrævet.

Inden sommerferien er det hele klar, nævner han.

Annonce

Haarby Bio

Haarby Bio Forening drives på frivillig basis af en række mennesker i og ved Haarby. Erik Roskjær er formand og Jesper Britze er næstformand.

Fremgang på 30 procent

En bedre tilgængelighed ses allerede ved, at der tidligere var 113 pladser i biffen. Nu er der 75, fordi der ved seneste renovering er gjort bedre plads til at sidde ned og nyde en film.

Biografen drives på helt frivillig basis. Erik Roskjær fortæller, biografen i år har oplevet en fremgang på 30 procent i forhold til sidste år af betalende gæster.

- Det er de gode danske film, forklarer Erik Roskjær årsagen.

- Den der "Ternet Ninja", og "Dronningen" var også rigtig god, siger Erik Roskjær om to af favoritfilmene, som trak folket indendøre i mørket.

Der installeres ligeledes en såkaldt SubReader, det kan lave undertekster på danske film.

Rise Flemløse Sparekasse har ifølge Erik Roskjær doneret 5.000 kroner til SubReaderen.

Den gamle Polle-papfigur fra kultfilmen "Polle Fiction" fra 2002 står stadig i operatørrummet.

Og det ville nærmest være total olympisk at lade den blive deroppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce