Annonce
Sydfyn

Biltrængsel på havnefronten: Ærøexpressen søger om mere bilplads på Marstal Havn

Ærøexpressen har søgt kommunen om lov til at omlægge skråparkeringspladserne på Marstal Havn til endnu en opmarchbås. Sagen skal behandles i teknik-, miljø- og havneudvalget på torsdag. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Ærøexpressen mener ikke, at der er plads nok til bilerne i opmarchbåsene på Marstal Havn. Rederiet søger derfor kommunen om mere plads.

Marstal: Når Ærøexpressen kommer i drift 8. december, kommer det til at knibe med pladsen til bilerne på Marstal Havn.

Det mener Ærøexpressens direktør, Søren Vestergaard, som derfor har sendt en ansøgning til Ærø Kommune om at få en ekstra opmarchbås på havnens areal.

Ansøgningen skal behandles af teknik-, miljø- og havneudvalget torsdag 21. november, og af sagsfremstillingen fremgår det, at havnefogeden har været ude og måle banerne op, og at han konkluderer, at der pt. er plads til 35 biler i opmarchbåsene.

Man kan derfor undrer sig over, hvorfor Ærøexpressen skal have mere plads, da færgen maksimalt kan fragte 32 biler. Men det er der en god forklaring på, fortæller Søren Vestergaard.

- For det første er der ingen plads til chancebilisterne, og for det andet parkerer folk ikke på samme måde i opmarchbåsene, som de parkerer på færgen, hvor de bliver pakket af en styrmand, siger han.

Ærøexpressen foreslår, at det område, hvor der i dag er skråparkeringspladser, bliver inddraget til en ekstra opmarchbås.

Formanden for teknik-, miljø- og havneudvalget, Lennart Mogensen (V), ønsker ikke at udtale sig om sagen, før udvalget har holdt sit møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce