Annonce
Faaborg-Midtfyn

Billigst for brugerne: Politikere vedtager ny version af flextrafik

For nogle bliver det dyrere at ringe efter en teletaxa i fremtiden. Arkivfoto.
Kommunalpolitikerne vedtog den løsning, der bliver billigst for brugerne - men for nogle bliver flextrafik dyrere.

Faaborg-Midtfyn: For nogle brugere af flextrafik bliver det efter årsskiftet dyrere at benytte denne service. Det erkendte kommunalpolitikerne, da de på mødet tirsdag vedtog at gå efter den billigste løsning for brugerne i det nye koncept, som FynBus har udviklet.

Fremover skelnes der mellem plusture og flexture. I den billigste løsning - en plustur - bliver brugeren kørt fra en adresse til et stoppested eller omvendt. Vælger man en flextur, kan man blive kørt fra én adresse til en anden adresse og skal betale for turen per kilometer.

Politikerne valgte modellen med den billigste kilometertakst, hvor der skal betales fem kroner per kilometer.

Søren Kristensen (V), der er udvalgsformand i Teknik- og Miljøudvalget, fremhævede, at zoneopdelingen af kommunen nu bliver fjernet.

- Men det er også korrekt, som vi har kunnet læse i hørings-svarene, at det for nogle vil blive dyrere at bruge flextrafikken fremover. Men den nye model skulle gerne være en mere brugervenlig og smidig løsning, og vi håber, at vi dermed kan få mere ro på økonomien i teletaxa-ordningen, sagde Søren Kristensen.

Han fremhævede samtidig, at måden, den nye ordning er skruet sammen på, indeholder et økonomisk incitament.

- Den kan måske lokke nogle til at vælge den løsning, at man bliver kørt til et stoppested/busholdeplads for at fortsætte rejsen med offentlig transport derfra, sagde han.

Som noget nyt kan brugerne også køre til de nabo-kommuner, der tilbyder samme ordning, og det lagde Brian Bisgaard (S) især vægt på.

- Det er en forbedring i forhold til den nuværende ordning, men nogle grupper vil blive ramt af højere priser, og det er en udfordring, vi skal følge i den kommende tid, sagde han.

Rejser over kommunegrænser vil dog altid være til den høje takst (8 kroner per km.)

FynBus forventer, at 1/3 af alle ture efter nytår vil være plusture, mens 2/3 bliver flexture.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce