Annonce
Faaborg-Midtfyn

Billigere varme til faaborgensere efter kæmpeinvestering: FFV bruger 100 mio. kr. på nyt anlæg

Naturgaskedlen på varmeværket nedlægges og bygningen rømmes for få ny formål. Arkivfoto: Yilaz Polat.
Eldrevet varmepumpe kommer til at reducere gasforbruget med op til 95 procent
Annonce

Faaborg: FFV er gør klar til at investere 100 mio. kr. i billigere varme til faaborgenserne, og kommunalbestyrelsen kommer til at stille en lånegaranti for den store investering. Det er økonomiudvalget indforstået med.

FFV Varme baserer i dag varmeproduktionen 100% på naturgas. Varmen produceres primært af tre naturgaskedler og to naturgasdrevene motoranlæg fordelt på tre adresser - L. Frandsensvej 1, Sundvænget 5 og Sundstien 5.

Med en øget politisk klimaindsats, et motoranlæg med en begrænset levetid og kommende fraflytning fra Sundvænget, ønsker FFV Varme at etablere en ny varmecentral på L. Frandsensvej, der skal bestå af en 10,5 MW eldrevet varmepumpe, der udnytter energien fra udeluften samt en 20 MW ny naturgas kedel, som i kombination skal erstatte de eksisterende varmecentraler.

Varmepumpen bliver forsynet med el, hvilket betyder at FFV Varme kan aftage el, når elprisen er lav, samtidigt vil det ved øje elpriser være muligt at producere varme på naturgaskedlen, hvilket gør værket mindre følsomt overfor udsving i elpriserne.

Varmepumpen og naturgaskedlen bliver etableret på L. Frandsenvej 1, i en nybygget varmecentral, og tilkobles det eksisterende fjernvarmenet via en ca. 1,5 km transmissionsledning. Den nuværende kedelbygning, bliver i forbindelse med projektet renoveret og genanvendes med en ny og større naturgaskedel.

Den nye varmepumpe forventes at varetage ca. 95% af den årlige varmeproduktion, hvilket betyder at gasforbruget reduceres tilsvarende.

Varmepumpen alene er budgetteret til godt 61 mio. kr. uden moms.

FFV optager et 15 årigt lån, formentlig hos KommuneKredit, og den garanti politikerne stiller, får ingen indflydelse på kommunens økonomi, heller ikke på kommunens låneramme.

Den nye naturgaskedel etableres på L. Frandsensvej i Faaborg. Foto: Kasper Buur Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce