x
Annonce
Middelfart

Billetter til snigpremiere revet væk

Puk Damsgård kommer til Middelfart lørdag aften. Pressefoto.

Middelfart: Det tog ikke mange timer tirsdag formiddag, før Café Stiften-arrangementet i forbindelse med lørdagens snigpremiere på filmen Ser du månen, Daniel, var udsolgt.

Fyens Stiftstidende havde 25 billetter til forestillingen i Panorama Middelfart, hvor biografdirektør Lars Broen har formået at trække bogens forfatter Puk Damsgård til at fortælle for en fuld sal om, hvordan det har været at skrive bogen om freelancefotografen Daniel Rye, der har været holdt som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Panorama har allerede besat de øvrige pladser, så op mod 220 biografgæster kan høre nærmere om, hvordan Puk Damsgård har skrevet bestselleren, når hun bliver interviewet på scenen.

"Jeg glæder mig til at komme og fortælle lidt om processen fra bog til film. Det er jo ikke mig, der har lavet filmen, og jeg ved intet om at lave spillefilm. Men det har været spændende at følge med i processen fra sidelinjen. Det er jo en non-fiktions bog, der er blevet transformeret til et spillefilmsunivers, der har en anden fortolkningsret, og du kan - og skal - aldrig filmatisere en bog én til én", skriver Puk Damsgård i en kommentar til avisen.

"Derudover håber jeg, at biografgæsterne vil tage godt imod filmen. For mig er det en vigtig fortælling, som godt nok tager udgangspunkt i en tragisk hændelse, men som for mig indeholder vigtige påmindelser som kærligheden og modet til at tåle livet - og døden", tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce