Annonce
Middelfart

Billetter til snigpremiere revet væk

Puk Damsgård kommer til Middelfart lørdag aften. Pressefoto.

Middelfart: Det tog ikke mange timer tirsdag formiddag, før Café Stiften-arrangementet i forbindelse med lørdagens snigpremiere på filmen Ser du månen, Daniel, var udsolgt.

Fyens Stiftstidende havde 25 billetter til forestillingen i Panorama Middelfart, hvor biografdirektør Lars Broen har formået at trække bogens forfatter Puk Damsgård til at fortælle for en fuld sal om, hvordan det har været at skrive bogen om freelancefotografen Daniel Rye, der har været holdt som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Panorama har allerede besat de øvrige pladser, så op mod 220 biografgæster kan høre nærmere om, hvordan Puk Damsgård har skrevet bestselleren, når hun bliver interviewet på scenen.

"Jeg glæder mig til at komme og fortælle lidt om processen fra bog til film. Det er jo ikke mig, der har lavet filmen, og jeg ved intet om at lave spillefilm. Men det har været spændende at følge med i processen fra sidelinjen. Det er jo en non-fiktions bog, der er blevet transformeret til et spillefilmsunivers, der har en anden fortolkningsret, og du kan - og skal - aldrig filmatisere en bog én til én", skriver Puk Damsgård i en kommentar til avisen.

"Derudover håber jeg, at biografgæsterne vil tage godt imod filmen. For mig er det en vigtig fortælling, som godt nok tager udgangspunkt i en tragisk hændelse, men som for mig indeholder vigtige påmindelser som kærligheden og modet til at tåle livet - og døden", tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce