Annonce
Kultur

Billetsalget gået i stå en måned før musicalpremiere: Uvidenhed om kulturåbning sætter sit præg

Leder og koordinater af Musicaltalentskolen, Jesper Nielsen, holder skarpt øje med billetsalget til musicalen "Into the Woods", som får premiere den 3. februar. Arkivfoto: Robert Wengler.
Fynboerne afholder sig fra at købe billetter til forestillingen "Into The Woods", hvor unge talenter fra Musicaltalentskolen i Nyborg viser deres kunnen. Usikkerhed om genåbningen af kulturlivet er forklaringen, mener lederen, Jesper Nielsen.

Nyborg: Billetsalget er gået i stå til den kommende forestilling af Musicaltalentskolen i Nyborg, som skulle sætte prikken over i'et på de unge musicaltalenters 2-årige forløb.

Den hedder "Into the Woods" og foregår på Bastionen den 3. til 12. februar.

Det er ikke manglende interesse, der er forklaringen, mener talentskoleleder Jesper Nielsen, men derimod uvished om, hvornår Danmark åbner op igen.

Annonce

- Billetsalget er hårdt ramt. Vi sælger stort set ingen billetter, men det gælder hele kultur-Danmark, siger han.

Faktisk har skolen sat antal siddepladser op fra de normale 1000 til hele 1400 i år, fordi de i år har fået professionel hjælp til deres markedsføring.

- Det kan godt være, at vi ikke får solgt flere billetter alligevel, for vi kunne ikke forudse det høje smittetal, erkender Jesper Nielsen.

Kæmpe indsats

Talentskolelederen opfordrer fynboerne til at købe en billet, for man skal hverken frygte coronasmitte eller manglende refusion af sin billet:

- Siddende teaterforestillinger er virkelig sikre, og Bastionen har fuldstændig styr på regler og retningslinjer. Det kan du være tryg ved som publikum, og hvis det nu bliver aflyst, så får du alle pengene tilbage, fortæller han.

Han opfordrer også til at investere i kulturoplevelsen, fordi den skøre og sjove "Into the Woods", som den nu afdøde Stephen Sondheim står bag, er noget for sig. Den er en rodebutik af kendte eventyrfigurer, dialoger og musikstykker.

- Vi er de første amatører på Fyn nogensinde, der laver en Sondheim-musical. Det er virkelig svært materiale, som er kringlet skrevet, og man kan ikke altid regne ud, hvor mange slag der er i en takt, fortæller Jesper Nielsen.

Hvad er Musicaltalentskolen i Nyborg

Musicaltalentskolen blev startet op for otte år siden som en del af Nyborg Ungdomsskole.

Hvert hold kører i to år med plads til 12 elever, der typisk er mellem 17 og 20 år. Skolen afsluttes med en stor musicalproduktion.

Indtil videre er otte tidligere elever kommet ind på store musical- og teaterskoler i ind- og udland, mens andre spiller på Det Kongelige Teater eller er en del af musicalen Atlantis i Tivoli.

En anden succeshistorie er Johanne Milland Pedersen, som netop er blevet nomineret til en Robert i kategorien Årets Kvindelige hovedrolle for hendes præstation i "Venuseffekten".

Musicalskolen er dog også for dem, som gerne vil afprøve kunstformen. Gamle elever spiller også med i Nyborg Voldspil og generelt på den fynske amatørscene.

Annonce

Det muliges kunst

Egentlig startede Jesper Nielsen ud med at tænke, at de skulle lukke musicalen ned sammen med regeringens nedlukning i december. Men heldigvis var kulturskole-aktivitet undtaget.

Derfor har de nu prøver på Bastionen, som skal holde lukket som kulturinstitution, men må åbne for Musicaltalentskolens prøver, lydmand og scenebyggere.

Efter at have været så tæt på at måtte droppe årets musical, har skolen derfor valgt at holde fast i premieren.

- Selvom vi når hen omkring den 1. februar, før vi lukker op, så er vi ret fortrøstningsfulde, for vi må gerne være der og have prøver, fortæller Jesper Nielsen.

Det er heller ikke praktisk muligt at rykke premieren, fordi Bastionen, gæsteskuespillere og musikere er booket til netop start februar.

Skolelederen tror stadig på, at det nok skal lykkedes. Altså, så længe omikron-varianten ikke slippes løs på de skrå brædder.

- Min største bekymring er, om vi får corona inde på produktionen. Det har vi ikke haft endnu. Men ved hver af de sidste prøver har der været nærkontakter, fordi mange er gymnasieelever og har været nærkontakter. Det er den største joker. Kan vi om en lille måned tro på, at vi kan spille syv forestillinger med 21 på scenen, hvoraf mange går på gymnasiet?

Annonce
Odense For abonnenter

Motorsportsklub bag ulovlig bane beder om flere skattekroner: Fund af flagermus og andre dyrearter udløser stor ekstraregning

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Kim gik ind i en valgplakat: Nu kræver han erstatning for sine ødelagte briller - Han skal ikke true mig til at betale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Faaborg-Midtfyn

Rystet lokofører rømmede tog: Kniv og slagvåben fundet efter slagsmål i tog

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Navne For abonnenter

60 år: Søren var med i GOG's første guldaldertid - nu er han teknisk chef i hallerne

Assens For abonnenter

Padelhallens hemmelige investorer står frem: Det er en kunst at få lokalplanen til at gå op i en højere helhed

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Navne

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

GOG For abonnenter

GOG-profil tilbage efter korsbåndsskade: Vil kæmpe for plads på landsholdet

OB

Han er hentet i AaB og Hemmingsen kalder det et scoop: Søren Krogh er ny assistenttræner i OB

Annonce