Annonce
Fyn

Billetsalget åbner snart: Lørdag 20. juni må du atter løbe over Storebælt

Broløbet 20. juni 2020 bliver det ottende løb over Storebælt, siden vejforbindelsen blev bygget færdig i 1997. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
For ottende gang kan løbere næste sommer teste formen på Storebæltsbroen. Prisen for at krydse Storebælt i løbesko bliver 450 kroner.

Storebælt: Det bliver med start i Korsør og mål i Nyborg, når op til 9000 løbere lørdag 20. juni 2020 får lov at løbe over Storebæltsbroen i det første broløb over bæltet siden løbet i 2017. Det oplyser arrangørerne af broløbet på løbets hjemmeside.

Løbet bliver, som de tidligere broløb, et halvmaraton med start klokken 15.30. Det maksimale deltagerantal bliver 9000, som hver må af med 450 kroner for fornøjelsen.

Efter det seneste storebæltsløb i 2017 besluttede den daværende transportminister, Ole Birk Olesen (LA), ellers, at der ikke skulle foregå motionsarrangementer på "kritisk infrastruktur". Han traf beslutningen efter samme års halvmaraton over den Nye Lillebæltsbro.

"Under Lillebælt Halvmarathon, der i maj blev afholdt på den nye Lillebæltsbro, sad trafikanter i kø i to timer for at komme fra Jylland mod Fyn og Sjælland.

Det var helt uacceptabelt. Det gik ud over forældre med grædende spædbørn, folk som havde fly, de skulle nå, danskere som skulle deltage i vigtige familiebegivenheder og meget, meget mere", skrev Ole Birk Olesen på Facebook.

Annonce

FAKTA Syv løb på Storebæltsbroen

  • 2017: Lørdag den 9. september ville med daværende transportminister Ole Birk Olesens (LA) ord blive sidste gang, løbere fik lov at krydse Storebælt. Den chance udnyttede flere end 10.000 løbere, som stillede op trods regnvejr - og de løb fra Fyn til Sjælland uden at genere trafikken over broen nævneværdigt.
  • 2014: Lørdag 13. september løb omkring 12.000 atter over Storebælt - i let medvind og med truslen fra en stor tordensky hængende over sig. Løbet genererede et overskud på 850.000 kroner til idrætsforeninger, som havde op mod 1000 frivillige til at hjælpe med afviklingen af løbet.
  • 2011: 12.500 motionister og eliteløbere stod til start, da det femte broløb blev gennemført lørdag 28. maj 2011 med start på Fyn og mål på Sjælland. I forbindelse med løbet afviste daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V), at løbet gav problemer for afvikling af trafikken mellem landsdelene.
  • 2008: Der gik tre år, inden broen genlød af løbesko 31. maj 2008. 10.400 havde meldt sig til, men kun knap 9000 løbere stillede til start.
  • 2005: Det tredje broløb blev løbet i varmt vejr 28. maj. Det gav flere af de 6000 løbere udfordringer med væskeindtaget. Efterfølgende vurderede NGIF Gymnastik og Atletik, en af løbets arrangører, at interessen for løbet nok ikke kunne fastholdes, hvis det blev til en årlig begivenhed.
  • 1998: Både løbere, rulleskøjteløbere og cykelryttere kunne for første gang komme hele vejen over Storebælt i et løb, som begyndte i Nyborg og sluttede ved Halsskov.
  • 1997: Løbere fik første gang lov at bruge Storebæltsbroen, da lavbroen var bygget færdig. Løbet havde mål på Sprogø.

Da Benny Engelbrecht (S) havde overtaget Transportministeriet efter folketingsvalget 5. juni, blev den beslutning ændret. Den 4. juli kunne avisen Danmark fortælle, at Benny Engelbrecht havde skrottet sin forgængers beslutning og åbnet mulighed for, at der atter kan arrangeres motionsløb på Danmarks broforbindelser.

Det bliver ottende gang, broen åbner for et motionsløb siden det første løb i 1997, som foregik året før åbningen af vejforbindelsen - og hvis han lever op til sin udtalelse under valgkampen, bliver det med deltagelse af blandt andre tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Når det først er til næste år, er der jo tid til at træne, sagde han under valgkampen i år til avisen Sjællandske.

Billetsalget begynder på broløbets hjemmeside, brolob.dk, 11. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce