Annonce
Sydfyn

Billet-chok: De konservative smed bombe i spillet om de ærøske færgebilletter

Det var ganske enkelt en billet-bombe, De konservatives Mads Boeberg smed under det første punkt på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Billedet er fra et tidligere kommunalbestyrelsesmøde. Da punktet blev behandlet under aftenens møde, blev Carl Jørgen Heide erklæret inhabil og forlod salen. Arkivfoto
Nederlag vendt til sejr for De konservative, da de på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde smed et tidligere forkastet billetteringsforslag på bordet, og fik det stemt igennem til fordel for det, der var vedtaget i Økonomi- og erhvervsudvalget.

Ærø: Hvad der ellers så ud til at være en ret ligetil sag om at nikke ja til en udførligt beskrevet, tre-faset reform af billettering om bord på kommunens færger blev på kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften alt andet end enkel, da De Konservatives Mads Boeberg Hansen kort inden mødets begyndelse havde indsendt et andet forslag end det, der skulle stemmes om.

I sin korte enkelthed lød forslaget, at: "Ærøfærgerne fastholder billettering mod Ærø, ved fortsat salg af returbillet, endvidere foretages kontrol af samtlige passagerer fra Ærø for gyldig rejsehjemmel. Færgedirektøren tildeles mandat til at forhandle en refusionsaftale på plads med Ærø-Expressen, som baserer sig på returbillet til Ærø, med ikrafttrædelse den 1. december 2019.Det skal fortsat være muligt at købe billetter ombord, men i henhold til tidligere beslutning bliver det 5 pct. billigere for personbilletter, ved forudbetaling på nettet fremfor ombord. Tidligere beslutningen om forudbetaling for biler ved reservation fastholdes og indarbejdes ligeledes. Færgedirektøren pålægges at udarbejde en plan for digitalisering af rejsehjemmel kontrol fra Ærø, fremfor personlig kontrol foretaget af besætningen. Det forlægges til politisk behandling i KB, senest den 1. april 2020."

Forslaget er nærmest identisk med det, Mads Boeberg Hansen og DF's Flemming Boye fremlagde på mødet i økonomi-og erhvervsudvalget i sidste uge, hvor det var blevet stemt ned til fordel for den tre-fasede model med salg af enkeltbilletter og opstilling af billetautomater.

Det nederlag blev på kommunalbestyrelsesmødet vendt til en sejr, da et flertal på otte bestående af De konservative, DF, Ærø Plus og løsgænger Jens Weiss stemte for ændringsforslaget, og dermed sendte færgedirektør Keld Møller tilbage til forhandlingsbordet med Ærøexpressen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce