Annonce
Faaborg-Midtfyn

Billedskole viser påskeudstilling med stof og keramik

Væverske Jette Nevers fra Stoense på Langeland som udstiller i billedskolen i Ryslinge.
Der er fernisering på billedskolens udstilling skærtorsdag 18. april kl. 11 i Fløjte Emils Hus, Gråbjergvej 8, Ryslinge.

Ryslinge: Billedskolen i Ryslinge arrangerer igen i år en påskeudstilling. I år er det væverske Jette Nevers fra Stoense på Langeland som udstiller. Hun har inviteret sin nabo med til at udstille, og det er det keramiske værksted "Potteriet", som bl.a. er repræsenteret i designbutikken på Trapholt. Potteriet drives af pottemagerne Jannie Nielsen og Esben Langkilde. Jette Nevers har gennem et langt liv arbejdet med vævning af forskelligartede materialer. Hun er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København - i dag Danmarks designskole. Hun har udført en lang række udsmykningsopgaver til forskellige institutioner med mere. Jette Nevers har også vævet antependier, kortæpper og messehageler til flere danske kirker. Det er også blevet til mønstre til duge og sengetøj hos Georg Jensen Damaskvæveriet i Kolding.

Annonce
Væverske Jette Nevers fra Stoense på Langeland som udstiller i billedskolen i Ryslinge.

Fernisering

Jette Nevers er således en alsidig kunsthåndværker, som har valgt at præsentere sin vævninger sammen med Potteriet. Potteriet startede i Stoense i 2009, da Jannie Nielsen og Esben Langkilde købte en ejendom. De har udstillet i forskellige gallerier og i Østfyns Kunstforening. De har tre år i træk deltaget i SAK’s julebasar.

Der er fernisering på billedskolens udstilling skærtorsdag 18. april kl. 11 i Fløjte Emils Hus, Gråbjergvej 8, Ryslinge, hvor tidligere borgmester Bo Andersen vil åbne udstillingen. Billedskolens bestyrelse er vært med en lille servering på dagen. Udstillingen er åben for alle fra skærtorsdag til 2. påskedag fra kl. 11 til kl. 16.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce