Annonce
Udland

BILLEDSERIE: Tusindvis samles til tyreløb i Pamplona

Jon Nazca/Reuters
Ifølge spanske myndigheder blev en person stanget i ryggen af en tyr på andendagen af San Fermin-festivalen.

Fem personer kom til skade ved det andet tyreløb under den årlige festival San Fermin i Pamplona i den nordlige del af Spanien.

Det oplyser spanske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

Ruten, som tyrene skulle tilbagelægge, var 850 meter lang. Den gik ad snoede brostensgader og blev tilbagelagt på to minutter og 23 sekunder.

To mænd og en kvinde blev indlagt med hovedskader eller alvorlige kvæstelser. Det siger Tomás Belzunegui, der er talsmand det regionale hospital i Pamplona, ifølge nyhedsbureauet.

En fjerde løber blev behandlet for knubs, mens en femte blev stanget i ryggen af en tyr. Han havde ikke brug for hospitalsbehandling.

Her er en række billeder fra de første to dage af årets San Fermin-festivalen.

/ritzau/Annonce
Jaime Reina/Ritzau Scanpix
Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Susana Vera/Reuters
Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Jaime Reina/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce