Annonce
Odense

Billedserie: Se de voldsomme ødelæggelser efter branden på Odense Havn

Både Beredskab Fyn og Beredskabsstyrelsen har været i aktion på havnen i Odense, hvor en stor brand raserede natten til onsdag. Foto: Lars Krejberg
Brandfolk fra Beredskab Fyn og Beredskabsstyrelsen har siden ettiden natten til onsdag kæmpet med en større brand på havnen nær FAF-siloen på Englandskaj. Se billeder af brandslukningen og de udbrændte bygninger her.
Annonce
Både Beredskab Fyn og Beredskabsstyrelsen arbejder fortsat på havnen i Odense, hvor en stor brand raserede natten til onsdag den 15. juli 2020. Foto: Lars Krejberg

Det er fortsat uvist, hvad der er årsag til branden i havnebygningerne, oplyste vagtchef Hans Jørgen Larsen til Fyens.dk kort før klokken 6.

Sagen om Siloøen

Januar 2018: DLG søger om tilladelse til at rive bygningerne på adresserne Englandskaj 6 og 8, Gl. havnekaj 23 og 25 på Odense Havn ned. Den tilladelse får de ved en administrativ afgørelse. DLG skal forlade området og efterlade det uden bygninger i henhold til en lejeaftale med Lindø Port of Odense (havneselskabet red.)

Maj 2018: Sagen bliver politisk, da flere protesterer over nedrivningstilladelsen. Det ender med at et politisk flertal siger ja til en nedrivning af bygningerne med undtagelse af Muus’ Pakhus. Pakhuset, der reelt kun er to facader, er området ældste – bygget i 1885.

Juni 2018: Byforeningen for Odense klager til Planklagenævnet over afgørelsen, fordi sagen ikke har været i høring.

Februar 2019: Planklagenævnet beslutter, at klagen har opsættende virkning – at der ikke må påbegyndes nedrivning, så længe sagen behandles

Foråret 2019: Havneselskabet får spærret Siloøen af, da flere er begyndt at tage ophold i bygningerne og lave hærværk på området.

Juli 2019: Planklagenævnet giver byforeningen medhold. Der skulle have været lavet en lokalplan for området.

September 2019: Byplanafdelingen i Odense Kommune påbegynder arbejdet med en ny lokalplan. Planen skal give en mulig køber af området flere muligheder at vælge imellem. Enten at bevare hele bygningsmassen, eller rive alle bygninger ned med undtagelse af Muus’ pakhus, der vurderes som bevaringsværdig. Det vurderes at arbejdet med lokalplanen vil tage et års tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce