Annonce
Kerteminde

Billeder skal fortælle historier

Klassekammeraten fra Viby Efterskole, Marianne Kristensen,stillede op og los Mikkel knipse løs. Hun brugte billederne til at præsentere sig hos bureauet Unique Models, hvor hun nu er i stald.

FOTOGRAFI: 19-årige Mikkel Jensen håber på fotografkarriere

KERTEMINDE: "Et billede fortæller mere end 1000 ord".

Sådan siger et kinesisk ordsprog, og det er 19-årige Mikkel Jensen enig i.

Han har fotograferet, siden hans far for en otte-ni år siden stak et kamera i hånden på ham, og i dag har Mikkel Jensen nået et af målene på vej mod den ønskede fotografkarriere - et praktikophold hos portræt- og reklamefotograf Carsten Skjoldborg i Odense.

- Det fede ved at fotografere? Det er udfordringen i at få det ønskede udtryk ud, at opnå det, man vil med billedet. Ved modelfotografering, for eksempel, er det kunsten at kunne tale med modellen, så hun eller han føler sig tryk og giver det, du vil have, siger Mikkel Jensen.

- Billeder virker, når de fortæller en historie, som rører noget hos den, der ser billedet. Også når de ikke kan lide mine billeder, for det er jo også en reaktion, siger han.

For den unge fotografpraktikant har det ikke været noget problem at finde pi- ger, der har været villige til at stille op foran kameraet. En del af de piger, han har i en mappe, er klassekammera- ter fra den Viby Efterskole, han gik på for nogle år siden.

Noget for noget

- I et tilfælde var der tale om en slags gensidig hjælp. Marianne Kristensen, som en af "mine" modeller hedder, lagde krop og ansigt til mine billeder, så jeg fik noget øvelse - og hun fik billeder, hun brugte til en præsentationsmappe. Nu er hun model hos Unique Models i København, fortæller Mikkel Jensen og antyder på ingen måde, at hans billeder startede hendes karriere som model.

Mikkel Jensen er godt klar over, at der som i andre brancher er mange om buddet, og at man skal være både heldig og talentfuld, hvis man skal slå igennem.

De mange års hobby-fotograferen og praktikopholdet, der slutter til sommer, er bare én måde at blive bedre på - en anden er at øve sig på bestilte opgaver. Derfor har den 19-årige også sat flyers, sedler, op i 15-20 dagligvarebutikker i både Kerteminde og Odense.

Her tilbyder han fotografering til bryllupper og fester og hvad der ellers måtte byde sig til. Fotos af bands og modeller, for eksempel.

Ikke-fotografer kan af og til undre sig over uskarpe fotos, der vinder priser.

Det har Mikkel Jensen også en mening om:

Hvis der er en grund

- Uskarpe billeder kan have en særlig virkning og give det udtryk, man vil have, men jeg mener, det kun bør ske, hvis der er en grund til det. Og det er der nok ikke altid, mener han.

Selv om Mikkel Jensen vil være fotograf, begynder han - "for at have noget at falde tilbage på, " som han siger - på en to-årig HF til august, og han vil heller ikke udelukke et liv som AD'er - art director i et reklamebureau.

Men drømmen er at leve af sine billeder.

- Jeg tror, jeg ville kede mig i en forretning, hvor det kun handler om portrætfotos. Jeg vil gerne ud og prøve forskellige opgaver, siger Mikkel Jensen, 19 år og fotograf.

Annonce
Han har taget billeder i mere end halvdelen af sit 19-årige liv - Mikkel Jensen er gået meget målrettet efter den karriere som fotograf, han satser på. I øjeblikket er han i fotografpraktik i Odense og tilbyder fotografering ved bryllupper, fester og lignende for at få mere erfaring - og tjene lidt skejser ved siden af.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce