Annonce
Odense

Bilka til kunde: Du må ikke handle her

Hertil og ikke længere. Jesper må ikke længere handle hos Bilka, selv om han aldrig har stjålet fra dem. Foto:

ADGANG FORBUDT: Tidligere narkoman er blevet bortvist fra alle Dansk Supermarkeds forretninger

Annonce

ODENSE: Han har lagt narkoen på hylden. Han har også for længst afsonet sin fængselsstraf for butikstyveri.

Alligevel har Bilka i Odense givet 28-årige Jesper besked på, at han er uønsket som kunde på ubestemt tid.

Det er sket, selv om han aldrig har stjålet i forretningen. Og selv om han ikke længere er narkoman.

Ikke alene i Bilka, men også i Føtex, Netto og de øvrige forretninger, som hører under Dansk Supermarked, har Jesper fået forbud mod at handle.

Jesper har tidligere stjålet i Føtex, da han var narkoman. I Bilka blev han genkendt af en butiksdetektiv, der tidligere har arbejdet i Føtex.

- Vagten sagde, at jeg ikke var ønsket som kunde hos Dansk Supermarked mere, fortæller Jesper.

Han ønsker ikke at stå frem med fuldt navn, da han har fået arbejde og gerne vil i gang med en ny tilværelse uden narko.

Chokeret

Jesper var chokeret over bortvisningen.

- Det var meget ydmygende. Jeg har handlet der mange gange det seneste år og betalt hver gang, og alligevel behandler de mig sådan, siger Jesper.

Dansk Supermarked mener, at det er naturligt at bortvise en tyv fra samtlige forretninger.

- Det er op til den enkelte forretning at afgøre, hvem man ønsker at have som kunder. Det er et skøn fra sag til sag, og vi valgte at bortvise Jesper, fordi han har stjålet fra en af vores søster-forretninger, siger Morten Villum, varehuschef i Bilka i Odense.

Men selv om det nu står klart for Dansk Supermarked, at Jesper i halvandet år ikke har været narkoman, må han stadig ikke handle i selskabets forretninger.

Bilka fastholder bortvisningen, fordi Jesper ifølge dem virkede beruset og truende, da han efterfølgende henvendte sig for at få en forklaring på, hvorfor han ikke var velkommen hos Bilka og de øvrige forretninger hos Dansk Supermarked.

Krænkende påstande

Da Stiftstidende kontakter Dansk Supermarked for en kommentar til sagen, giver Morten Villum endnu en begrundelse for bortvisningen. Ifølge ham ridsede Jesper flere kunders biler i vrede over bortvisningen.

Men den påstand afviser Jesper.

- Det skal de jo sige, men jeg var hverken beruset eller truende, og jeg har absolut ikke begået hærværk. Påstanden om bilerne kommer i øvrigt først nu, da pressen kommer ind i billedet. Det er virkelig krænkende, at de finder på det. Jeg var vred og insisterede på at få en forklaring på den behandling, jeg havde været udsat for, siger Jesper.

Han fortæller til gengæld, at han blev tiltalt i et meget groft sprog, og at en vagt forsøgte at sparke stolen væk under ham under en samtale på kontoret i Bilka.

Ikke livsvarig

Ifølge varehuschef Morten Villum er bortvisningen ikke livsvarig, og han påpeger, at andre tidligere butikstyve har fået lov til at handle hos Bilka efter en snak med varehuschefen.

-Vi tager hensyn til den enkelte person, de øvrige kunder, medarbejderne og virksomhedens drift i sådan en sag. Og selvfølgelig kan det tages op igen på et senere tidspunkt, men for nærværende mener jeg, at bortvisningen må stå ved magt, siger Morten Villum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce