Annonce
Udland

Biljagt ender på landingsbane i Lyon og lammer flytrafik

Bilist kørte gennem lufthavnsterminal og ud på landingsbane i Lyon med politi i hælene. Flytrafik indstillet.

Flytrafikken til og fra lufthavnen Saint-Exupery i den franske by Lyon er mandag eftermiddag blevet indstillet, da en biljagt er endt på en af lufthavnens landingsbaner.

Ifølge hjemmesiden Flightradar24, der overvåger flytrafik, bliver fly til lufthavnen omdirigeret og sendt til andre byer i nærheden.

En video fra lufthavnen viser en bil, der bliver forfulgt af politiet, indtil den kører galt i forsøget på at slippe af med politiet.

Ifølge nyhedsbureauet AP er en person blevet anholdt. Bilisten er kørt gennem to glasdøre i lufthavnen og har gasset op ude på landingsbanen ifølge talskvinden for det lokale politi, Christelle Monteagudo.

Mandens motiv var ukendt, oplyser Christelle Monteagudo, der understreger, at det er for tidligt at udelukke noget.

Forinden var bilisten kørt mod trafikken på en motorvej og ind på en mindre flyplads, inden han kørte videre til Saint-Exupery.

Her kørte bilen gennem lufthavnens terminal 1, hvor en tur gennem to glasdøre førte bilisten ud på landingsbanen med politi i både biler og helikopter efter sig.

I biljagten over landingsbanen kørte bilisten galt. Han steg herefter ud og forsøgte at løbe fra stedet, men han blev omringet og pågrebet af betjente ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ingen er kommet til skade under episoden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce