Annonce
Udland

Biljagt ender på landingsbane i Lyon og lammer flytrafik

Bilist kørte gennem lufthavnsterminal og ud på landingsbane i Lyon med politi i hælene. Flytrafik indstillet.

Flytrafikken til og fra lufthavnen Saint-Exupery i den franske by Lyon er mandag eftermiddag blevet indstillet, da en biljagt er endt på en af lufthavnens landingsbaner.

Ifølge hjemmesiden Flightradar24, der overvåger flytrafik, bliver fly til lufthavnen omdirigeret og sendt til andre byer i nærheden.

En video fra lufthavnen viser en bil, der bliver forfulgt af politiet, indtil den kører galt i forsøget på at slippe af med politiet.

Ifølge nyhedsbureauet AP er en person blevet anholdt. Bilisten er kørt gennem to glasdøre i lufthavnen og har gasset op ude på landingsbanen ifølge talskvinden for det lokale politi, Christelle Monteagudo.

Mandens motiv var ukendt, oplyser Christelle Monteagudo, der understreger, at det er for tidligt at udelukke noget.

Forinden var bilisten kørt mod trafikken på en motorvej og ind på en mindre flyplads, inden han kørte videre til Saint-Exupery.

Her kørte bilen gennem lufthavnens terminal 1, hvor en tur gennem to glasdøre førte bilisten ud på landingsbanen med politi i både biler og helikopter efter sig.

I biljagten over landingsbanen kørte bilisten galt. Han steg herefter ud og forsøgte at løbe fra stedet, men han blev omringet og pågrebet af betjente ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ingen er kommet til skade under episoden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce