Annonce
Odense

Bilister skal køre i venstre side ved motorvejen

Her kan du se, hvordan det nye anlæg kommer til at fungere.

Motorvejsafkørslen ved Assensvej skal bygges om. Allerede nu, kan man se de første tegn på ombygningen, der blandt andet betyder, at bilisterne bliver ledt over i venstre side på strækningen.

Der sker noget ved motorvejsafkørslen ved Assensvej. Men hvad det er, det skal blive til, er ikke lige til at se, hvis man kører forbi.

Annette Jørgensen, der er projektleder hos Vejdirektoratet oplyser, at der er tale om forarbejde til til en ombygning af krydset.

Vejdirektoratet er nemlig ved at gøre klar til at bygge afkørslen om til et anlæg, der skal få trafikken til at glide bedre og gøre strækningen mere sikker.

- Det er simpelthen ledningsomlægninger, der er startet. Der ligger jo en helt masse ledninger derude, og de ledninger skal flyttes, således at vores kommende entreprenør kan gå i gang,´siger Annette Jørgensen.

Det er ikke noget helt almindeligt vejanlæg, der er på vej. Der er nemlig tale om et såkaldt dynamisk ruderanlæg, hvor bilister skal køre i venstre side.

Det lyder måske mærkeligt, at trafikafvikling skulle blive bedre af at, at man begynder at køre i venstre side, men det betyder, at man undgår venstresving i krydset, hvis bilister skal fra Assensvej og ned på motorvejen.

Der vil være tydelig skiltning, så man får fornemmelsen af, at det er naturligt at køre i venstre side på strækningen henover motorvejsbroen.

Annonce

Første af sin slags

Det Dynamiske Ruderanlæg er ikke set før i Danmark. Det er dog brugt i andre lande som eksempelvis USA. På engelsk kalder man det for "Diverging Diamond Interchange", som forkortes DDI.

Hvis det bliver en succes, regner vejdirektoratet med at lave flere dynamiske ruderanlæg i Danmark.

Vejdirektoratet planlægger desuden at informere yderligere, når projektet er tættere på.

- Vi regner med at lave en eller anden form for åbent hus, hvor dem, der er interesserede, kan høre nærmere omkring projektet og den ændrede trafikafvikling, vi kommer til at lave i perioden, hvor vi bygger om, siger Annette Jørgensen.

Pengene til den nye motorvejsafkørsel kommer fra en statslig bevilling på 17 millioner kroner fra trafikstyrelsen. Dermed er det altså ikke Odense Kommune, der skal betale for ombygningen.

Annette Jørgensen forventer at selve ombygningen går i gang i marts og er færdig i oktober eller november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce