Annonce
Odense

Bilister lod hånt om vejarbejde: 50 fartbøder på to timer

50 bilister blev mandag middag på to timer blitzet af politiets fotofartvogn ved et vejarbejde i det sydlige Odense. Foto: Michael Nørgaard

Fotofartvognen målte mandag middag en lang række trafikanter for at køre for stærkt, hvor der netop nu er vejarbejde.

Der venter en lang række trafikanter en kedelig hilsen i deres eboks fra Fyns Politi, efter at trafikafdelingens fotofartvogn mandag middag holdt parkeret ved et vejarbejde.

Det skete ved krydset Svendborgvej, Hestehaven og Hjallesegade i det sydlige Odense, hvor der netop nu er vejarbejde. Hastigheden er af samme grund sat ned fra 60 kilometer i timen til 40 kilometer i timen. Hvis man sådan et sted kører 57 kilometer i timen eller derover er der tale om en betinget frakendelse af kørekortet.

I de to timer, fotofartvognen holdt på stedet, blev der noteret 50 bilister for at køre for stærkt. Det er cirka én bilist hvert andet minut. Eftersom det er sket et sted med vejarbejde betyder det en dobbelt bødetakst.

Fotofartvognen valgte at køre til stedet efter at have fået et tip fra en borger i området, som mente, at trafikanterne lod hånt om hastighedsnedsættelsen. Det viste sig så også at være rigtigt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce