Annonce
Fyn

Bilister får klip i kørekortet for at filme uheld på E20

Der vanker klip i kørekorte til mindst to af de bilister, som filmede et uheld ved Ejby tirsdag eftermiddag. Arkivfoto: Michael Bager
Flere bilister kunne ikke holde fingrene fra mobiltelefonen, da de passerede uheldet ved Ejby. Det kommer til at koste.

Et klip i kørekortet og en bøde på sammenlagt 2000 kroner.

Den hilsen venter mindst to af de bilister, som tirsdag eftermiddag havde fuld gang i mobiltelefonen for at filme det harmonikasammenstød, der skete i vestgående retning kort før Ejby.

Tirsdag er første dag med skærpede straffe til bilister, der bruger håndholdt mobil under kørslen.

- Vi har tit og ofte kamera med, og et par af kollegerne har filmet flere af dem, der kørte i kikkekøen og filmede uheldet, som mange gør. Nu kan vi finde ud af, hvem det er, og når de kører og filmer, er det det samme som at snakke i telefon. Så de kan vente et klip i kørekortet plus en bøde på 1500 kroner og 500 kroner ekstra til offerfonden, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

Politiet melder, at der nu er ryddet op efter uheldet, som skete før Ejby, og derfor sløjfer politiet anbefalingen om at køre af ved afkørsel 55 og på igen ved afkørsel 56. Der skete ifølge politiet ingen væsentlig personskade ved uheldet, der opstod som følge af bilister, der kørte for tæt i eftermiddagsmylderet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];