Annonce
Fyn

Bilister får klip i kørekortet for at filme uheld på E20

Der vanker klip i kørekorte til mindst to af de bilister, som filmede et uheld ved Ejby tirsdag eftermiddag. Arkivfoto: Michael Bager
Flere bilister kunne ikke holde fingrene fra mobiltelefonen, da de passerede uheldet ved Ejby. Det kommer til at koste.

Et klip i kørekortet og en bøde på sammenlagt 2000 kroner.

Den hilsen venter mindst to af de bilister, som tirsdag eftermiddag havde fuld gang i mobiltelefonen for at filme det harmonikasammenstød, der skete i vestgående retning kort før Ejby.

Tirsdag er første dag med skærpede straffe til bilister, der bruger håndholdt mobil under kørslen.

- Vi har tit og ofte kamera med, og et par af kollegerne har filmet flere af dem, der kørte i kikkekøen og filmede uheldet, som mange gør. Nu kan vi finde ud af, hvem det er, og når de kører og filmer, er det det samme som at snakke i telefon. Så de kan vente et klip i kørekortet plus en bøde på 1500 kroner og 500 kroner ekstra til offerfonden, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

Politiet melder, at der nu er ryddet op efter uheldet, som skete før Ejby, og derfor sløjfer politiet anbefalingen om at køre af ved afkørsel 55 og på igen ved afkørsel 56. Der skete ifølge politiet ingen væsentlig personskade ved uheldet, der opstod som følge af bilister, der kørte for tæt i eftermiddagsmylderet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce