Annonce
Fyn

Bilister bliver ved - men det gør politiet også: Hundredvis af bøder udskrevet på to dage

Både på strækningen frem mod Storebæltsbroens betalingsanlæg og på selve broen bidrager trafikanterne med pæne beløb til statskassen, hver gang politiet kontrollerer, om de kan finde ud af at overholde hastighedsgrænserne. Arkivfoto: Evan Hemmingsen/Sund & Bælt.
Fartgrænser er ikke vejledende, og det betaler sig at huske - ikke mindst for bilister der gerne vil billigst over Storebæltsbroen.

Storebælt: Alene inden for det seneste år har Fyens Stiftstidende fire gange fortalt om politiets opmærksomhed på bilister, der gerne vil hurtigere end tilladt over Storebæltsbroen. Her kommer en femte historie om samme emne, for der er stadig nok at lave for politiets automatiske fartkontrol, når den bliver stillet op på broen eller langs motorvejen tæt på Storebælt.

For to uger siden kørte et par hundrede bilister ind i efterårsferien med en fartbøde, efter de var blevet blitzet på Storebæltsbroen, og op til den seneste weekend stod måleudstyret klar på Vestmotorvejen nær betalingsanlægget i Halsskov.

I løbet af cirka 12 timer blev 596 køretøjer blitzet af den automatiske trafikkontrol, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag og fredag i sidste uge målte hastighederne på motorvejen tæt på broen.

Annonce

Samlet koster de to dages kontrol ved Storebælt de hurtigste trafikanter bøder for mindst 622.000 kroner.

Bøder for over 600.000 kroner

Torsdag stod måleudstyret på en strækning, hvor hastighedsgrænsen er 110 km/t. Den kunne 180 trafikanter ikke holde sig på - dyrest blev det for den person, der havde speedometeret stående på 155 km/t. Dermed kom der også et klip i kørekortet, og bøden, der lander i E-boks, vil lyde på 4500 kroner.

Dagen efter flyttede politiet ATK-udstyret tættere på broens betalingsanlæg, hvor hastighedsgrænsen af sikkerhedshensyn er sænket til 90 km/t. Det ignorerede 416 trafikanter, hvilket svarer til, at næsten seks procent af dem, der blev målt fra omkring klokken syv til cirka klokken 13, kørte for hurtigt.

22 kørte så hurtigt, at de oven i en fartbøde også får et klip i kørekortet. Den højeste hastighed, som blev målt fredag, var 131 km/t, og det udløser en samlet bøde på 2500 kroner.

Samlet koster de to dages kontrol ved Storebælt de hurtigste trafikanter bøder for mindst 622.000 kroner.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde sidste år Storebæltsbroen som en af sine fokusstrækninger, fordi antallet af uheld var højt. Det er endnu ikke afgjort, om broen atter skal være en fokusstrækning for politiet.

118 km/t kan give et klip

  • En fartbøde er på minimum 1000 kroner. Der lægges et særligt farttillæg oven i bøden, hvis hastigheden er målt til mere end 140 km/t.
  • Det udløser et klip i kørekortet, hvis man kører mere end 30 procent hurtigere end tilladt. Et klip i kørekortet betyder også, at bilisten skal betale 500 kroner til Offerfonden.
  • På den del af Vestmotorvejen ved Korsør, hvor hastighedsgrænsen er 90 km/t, udløser det derfor et klip i kørekortet, hvis hastigheden måles til 118 km/t eller højere.
  • Klip i kørekortet bliver stående i tre år. Ved tre klip i kortet bliver det betinget frakendt. Det betyder, at bilisten skal bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve for at beholde sit kørekort.
Annonce
Nyborg For abonnenter

To teenagere sigtet for groft hærværk på kommunens toiletter: Kan se frem til stort erstatningskrav

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Nordfyn For abonnenter

Udlejer til skimmelsvamp-lejlighed får håndsrækning: - Det er et meget lille plaster på såret

OB

OB' nye assistentræner Søren Krogh fik debut i Silkeborg efter et par dage med sygdom under kasketten

Assens

Indsats mod social dumping på Vestfyn: Skattestyrelsen besøgte seks virksomheder - fem får besøg igen

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Erhverv For abonnenter

Den ene er oprindeligt opfundet på Lindø, den anden i Skibshuskvarteret - nu mødes de i Give

Husker du Daniel fra Løvens Hule: Juiceeventyret Bardjus begyndte med en joke - nu er målet en trecifret million-omsætning

Faaborg-Midtfyn

Fra Kværndrup mod Ringe: Tre galloway-køer løs på Svendborgmotorvejen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Erhverv

Odenses to robotkæmper vokser voldsomt: Universal Robots solgte for over to milliarder sidste år

Odense For abonnenter

Mystisk politiaktion på nedlagt gartneri: Nu løfter norsk politi sløret for, hvad sagen handler om

Kerteminde

Værtshus uddeler gratis shots og øl på mærkedag: Nu skal den have fuld gas efter en hård tid

Annonce