Annonce
112

Bilist stak af fra politiet - endte med at ramme en mur

Arkivfoto: Michael Bager

Skibhus: Føreren af en sort Seat van var mandag aften ikke til sinds at følge politiets anvisning, da en betjent i Odense klokken 19.12 bad ham om at holde ind til siden.

Betjenten kontaktede bilisten, som var kommet kørende i sydlig retning ad Skibhusvej, i krydset ved Buchwaldsgade. Bilen havde, trods aftenmørket, kun positionslysene tændt, og politiet mistænkte føreren for at køre i påvirket tilstand.

Men i stedet for at holde ind til siden efter krydset gassede bilisten op og kørte frem for at dreje til venstre ad Heltzensgade. I svinget mistede han imidlertid herredømmet over bilen og ramte derefter et vejskilt, en lysmast og til sidst en mur.

Færdselsbetjenten kunne derefter konstatere, at der var tre mennesker i bilen - og de stak alle af fra stedet til fods.

- Vi søgte efter den med en hundepatrulje, og vi fandt også to personer, hvoraf den ene, som vi mistænker for at være føreren, blev anholdt, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck.

Manden blev sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand. Han blev anholdt og taget med til en blodprøve.

Ifølge politiets oplysninger havde mændene i bilen lånt den af ejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce