Annonce
Nordfyn

Bilist kørte galt og væltede flere egetræer på seks-syv meters højde

Der var fare for frontal sammenstød med modkørende, da en 67-årig mand faldt i søvn bag rattet på Gyldensteenvej. Arkivfoto: Michael Bager
Med uagtsom kørsel som årsag kørte to mandlige bilister galt på Nordfyn. Den ene med så stor hastighed, at han endte med at vælte flere egetræer.

Nordfyn: Sædvanligvis er det en god ide at benytte sig af en motorsav, hvis man ønsker at fælde store træer. Nu var det heller ikke med ønsket om at nedlægge træer, at en 54-årig bilist fra Odense kørte galt, men resultatet blev noget nær det samme, som havde han brugt en motorsav.

"Udbyttet" blev flere væltede egetræer, da den mandlige bilist mandag klokken 16.11 kørte galt på Rugårdsvej ved Morud. Ifølge døgnrapporten fra Fyns Politi kan egetræerne ikke siges at være af den mindste slags. De havde en højde på cirka seks-syv meter og en stammetykkelse på cirka 20 centimeter.

Vejen mod træerne begyndte, da den 54-årige på en eller anden måde fik højre hjulpar ud i rabatten, hvilket medførte, at han mistede herredømmet over sin varebil. Han kørte tværs over vejen og videre ned i grøften, hvor træerne stod. Trods den voldsomme kollision slap bilisten uden personskade, oplyser politiet.

Annonce

Farlige situationer

Også på Gyldensteenvej i den nordlige del af kommunen var der fare på færde. En 67-årig mand fra Hammel kørte meget usikkert. Han slingrede og og faldt i søvn under kørslen. Han påkaldte sig andres opmærksomhed, da han i flere tilfælde kørte over i modsatte vejbane. Der, fortæller politiet, opstod i situationer, hvor der var fare for frontal sammenstød med modkørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce