Annonce
Debat

Bilfri-skoler i Odense - for børnenes skyld

Læserbrev: Hvem ønsker sig ikke en sikker skolevej for sine børn? En vej hvor de trygt kan cykle eller gå i skole fra de er små. Sådan er det bare ikke alle steder i Odense, og mange steder fordi der er en voldsom biltrafik ved skolen om morgenen. Den udgøres både af forældre, der kører deres børn i skole, og mennesker der bruger skolevejene til at komme på arbejde.

Vi kender vist alle mekanismen; at jo flere børn der bliver kørt i skole, jo mere kaotisk og farligt bliver der på vejene omkring skolen. Det får så endnu flere af os forældre til at køre vores børn, fordi det er for usikkert at cykle. En ond spiral, der også betyder, at børnene ikke bliver trænede i trafikken.


Annonce

Én ting er sikkert, det kan blive bedre, end det er nu.


Derfor foreslår Radikale Venstre, at vi gør flere af vores skoler bilfri. Det kender vi fra fx. Munkebjergskolen, hvor man ikke må køre på vejen forbi skolen mellem 7.30 -8.15. Det har fjernet det kaos, der tidligere var.

Bilfri skoler kræver lidt politisk vilje, men først og fremmest et samarbejde mellem politi, skole og kommune. Der er flere muligheder, der rækker fra standsningsforbud, stop for gennemkørsel, nedlæggelse af p-pladser, cykelgader mm. Vores skoler er meget forskellige og vil have brug for forskellige løsninger, for én ting er sikkert, det kan blive bedre, end det er nu.

Naturligvis findes der enkelte børn, der har brug for at blive kørt i skole, og det vil der jo netop være plads til, når de andre hopper op på cyklen. Skolebørnene i Odense er godt på vej, idet godt 70 procent allerede går eller cykler i skole. Men det kunne være godt at få endnu flere børn op på cyklen inkl. deres forældre. Det vil gøre vejene omkring skolerne trygge og sikre.

Jeg synes, at Odenses skolebørn har krav på en sikker skolevej. Derfor foreslår Radikale Venstre, at alle samles om at gøre skolerne bilfri og skolevejene trygge helst allerede til næste skolestart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce