Annonce
Odense

Biler kolliderede på Middelfartvej - en mand måtte køres til behandling

En 42-årig mand måtte til behandling efter et færdselsuheld på Middelfartvej sent onsdag aften. Arkivfoto: Michael Bager.

En 42-årig mand måtte sent onsdag aften køres på skadestuen efter et færdselsuheld i Blommenslyst.

Manden kørte ifølge Fyns Politi ad Middelfartvej i vestlig retning, da han i sin ladvogn ved Lille Ubberud ramte en modkørende bil. Uheldet skete kort før klokken 23.30.

- Han lavede på underlig vis et kraftigt styreudslag over i den modsatte vognbane, hvor en 23-årig mand kom kørende i retning mod Odense, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

Den 42-årige mand ramte den modkørende bil på højre side, men den 23-årige chauffør slap ifølge vagtchefen fra sammenstødet uden skader.

Så heldig var den 42-årige mand ikke - han brækkede ifølge vagtchef Thomas Bentsen en knogle i ansigtet, men er ikke kommet alvorligt til skade.

Politiet har mistanke om, at han var påvirket af alkohol, og der er taget en blodprøve af den 42-årige mand, men endnu er årsagen til uheldet ikke fastlagt med sikkerhed, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce